Cankurtaran'dan Çocuk Evliliklerine Çapıcı Öneri

Cankurtaran'dan Çocuk Evliliklerine Çapıcı Öneri

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Türkiye genelinde CHP’lilere yönelik sürdürdüğü “Halkçı İletişim ve Algı Yönetimi” sunumunu yapmak üzere Bursa’ya geldi.

CHP Bursa İl Başkanlığı’nda yapılan sunum öncesinde bir basın açıklaması yapan Cankurtaran’ın gündeminde çocuk evlilikler ve ekonomideki kötü gidişat vardı. Cankurtaran, resmi nikahta gerek kız gerekse erkek için 17 yaşı doldurma şartı arandığı için çocuk evliliklerde çoğunlukla dini nikaha başvurulduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: 
“Dini nikahın kanunlara göre bir geçerliliği olmamasına karşın halk arasında gerek inançlar gerekse gelenekler gereği uygulanmaktadır  Anayasa Mahkemesi, 2015’te aldığı karar ile dini nikâhı kıymak için önce resmi nikâh kıyma şartını kaldırmış, bu konuda ki cezai yaptırımı da  oy çokluğuyla ile iptal etmişti. Ancak özgürlükler ileri sürülerek verilen bu karar, çocuk evliliklerle mücadele noktasında bir yasal boşluk oluşmasını sağladı. Bu nedenle dini nikah kıymak için resmi nikah şartının yeni bir düzenleme ile geri getirilmesi sorunu bitirmese de azaltma yolunda katkı sağlayacaktır.” 
 
“GEZİ’DE DOLAR YÜKSELDİ DİYENLER ŞİMDİ NEDEN SUSKUN? FAİZ LOBİSİ TATİLE Mİ ÇIKTI?”
 
Cankurtaran, ekonomide yaşanan krizin artık AKP yetkililerince dahi gizlenemediğini belirterek, “Gezi olayları sırasında dolar 1.80’den 1.90’a çıktığı zaman protestoların Türkiye’nin istikrarını bozmak isteyenlerce çıkarıldığını iddia edenler, şimdilerde 3.40’ı gören dolar karşısında neden suskun duruyor? O dillerinden düşürmedikleri faiz lobisi tatile mi çıktı? Ekonomide istikrarsızlık varsa bunun birinci sorumlusu demokrasiyi rayından çıkaran, Başkanlığı dayatan AKP’dir” dedi.
 
“ÇOCUK İSTİSMARI VE BAŞKANLIK TARTIŞMALARI İLE EKONOMİK KRİZ UNUTTURULMAYA ÇALIŞILIYOR”
 
AKP’nin algı operasyonları ile ülkeyi yönettiğini söyleyen Cankurtaran, 1 Kasım seçimleri öncesinde ‘Tek başımıza gelmezsek ekonomik kriz olur’ dediler.  Şimdi tek başlarına iktidardalar ve işsizlik, hayat pahalılığı, borçlar patlamış durumda. AKP, yine algı operasyonlarıyla halkın asıl sorunları görmesini engellemek istiyor. Çocuk istismarı ve başkanlık tartışmaları ile sahte gündem yaratıp, ekonomideki krizi unutturmaya çalışıyorlar ama mızrak artık çuvala sığmıyor” diye konuştu.
 
 
“BURSA'NIN SORUNLARI BÜYÜYOR, İKTİDAR SEYREDİYOR”
 
Bursa’nın sorunlarının büyüdüğünü, iktidarın bu sorunları çözmek yerine seyrettiğini belirteren Cankurtaran, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bursa, sürekli göç alıyor. Üstelik sadece diğer şehirlerden değil işsizlik sorunu nedeniyle özellikle dağlık bölgelerdeki yerleşim birimlerindeki gençlerimiz de göç ediyor. Bu durum hayvancılığı ve tarım üretimini olumsuz etkilediği gibi şehir merkezinde kontrolsüz artan nüfus, işsizliği de tırmandırıyor. Bursa’ya verilen sözler tutulmuyor. Yüksek hızlı trenin 2012'de temeli atıldı, hesapta 2016'da bitecekti ama halen ortada bir şey yok. Bursa Havalimanı işlevsel hale getirilemedi. Trafik sorunu gün geçtikçe artıyor. Trilye ve Gemlik’teki zeytinlik alanlar desteklenmediği için buralarda zeytincilik gittikçe geriliyor, zeytinlikler ranta açılıyor. Bursa, Türkiye’nin beşinci büyük şehridir. İktidarı Bursa’nın sorunlarına karşı daha duyarlı olmaya ve söz verilen projeleri bitirmeye davet ediyoruz. CHP olarak bunların takipçisi olacağız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.