Canpolat: "Türkiye hedefinde şaşmadı"

Canpolat: "Türkiye hedefinde şaşmadı"

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Kasım 2016 dönemine ilişkin ödemeler dengesi verileri açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Kasım 2016 dönemine ilişkin ödemeler dengesi verileri açıklandı. Buna göre cari denge geçtiğimiz yılın kasım ayında 2.27 milyar dolar, 11 ayda 28.58 milyar dolar açık verdi. Dış ticaret açığı 2015'in aynı ayına göre 199 milyon dolar azalarak 2.89 milyar dolara düşerken, hizmetler dengesi fazlası 292 milyon dolar azalarak 1 milyar dolara geriledi. Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, rakamların Türkiye'nin hedeflerine adım adım ilerlediğini gösterdiğini söyledi. Dış ticaret açığının Aralık ayında yükselmesinin öngörülmesi halinde dahi Orta Vadeli Program'daki 31.3 milyar dolarlık yıllık cari açık hedefine ulaşılabileceğini söyledi.

Açıklanan Kasım ayı ödemeler dengesinide yıllık cari açığın bir önceki yılın aynı dönemi ve geçtiğimiz Ekim ayına göre önemli bir değişim göstermediğine dikkat çeken Canpolat, "Cari açığın kapatılmasında önemli bir unsur olan turizm gelirinde yaşanılan kaybın etkili olduğu bir gerçek. Ancak bir gerçek daha var ki o da bu kayıp gelip geçici. Çünkü rakamlar Türkiye'nin ne kadar güçlü olduğunu da ortaya koyuyor. Tüm olumsuzluklara karşın ekonominin çarklarının döndüğünü gösteriyor. Diyelim ki aralık ayında dış ticaret açığı yükselecek ama buna karşın Orta Vadeli Program'dak 31.3 milyar dolarlık yıllık cari açık hedefine ulaşmak mümkün" dedi.

2009 krizinden bugüne dünya ekonomisinde büyümenin artmadığını, Türkiye ekonomisinin ise 2009 yılı dışında, 27 çeyrek boyunca sürekli büyüdüğünü söyleyen Canpolat, "Biz inanıyoruz ki ekonomimiz bu sene de aynı şekilde büyümeye devam edecek. Unutmayalım ki Avrupa'da büyüme rakamları eksi haneliyken biz 2016 yılında yüzde 3'ün üzerinde büyümeyi yakaladık. Merkez Bankası'nın açıkladığı son rakamlar da bizim hedefimizden şaşmadığımızı gösteriyor" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.