Caroline David'e duygusal veda

Caroline David'e duygusal veda

Institut français İzmir Müdürü Caroline David, beş yıllık meslek serüveninin sonunda İzmir’e veda etti.

Beş yıldır görev yaptığı İzmir’e veda eden David için Institut français İzmir bahçesinde uğurlama yemeği düzenlendi. Dostane buluşmada duygusal anlar yaşandı. Etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, Institut français Genel Müdürü-Kültür Etkinlikleri ve İşbirliği Müsteşarı Jean-Jacques Victor, Almanya İzmir Başkonsolosu Detlev Wolter, İtalya İzmir Konsolosu Valerio Giorgio, Yazar ve Gazeteci Kenizé Mourad, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas da katıldı. David “Hoşçakalın diyebilmek için düzenlediğimiz bu gecede İzmir’de biriktirdiğim güzel dostlarımı bir arada görmek benim için büyük mutluluk, teşekkür ederim” dedi. Yeni müdür José-Maria Queiros’un Eylül ayında göreve başlaması bekleniyor.

Rota “Yenilikçilik”

Institut français İzmir’i, şehrin mücevheri olarak gördüğünü söyleyen David “Görevde olduğum süre boyunca rotamı yenilikçi olmaya ve yeni alışkanlıklar yaratmaya yönelik olarak belirledim. Fransız eğitim sistemine eşlik eden bir okul, etkileşimli çağdaş sanat enstalasyonları, dinamik bir kurslar müdürü öncülüğünde yeni nesil öğretmenlerle Fransızca kursları, güncel sorunlara ve dünyaya açılan bir sinema hayata geçirmek için çabaladım. Koronavirüs etkinlikleri biraz duraksatmış olsa da, yeni dönemde daha iyi bir şekilde geri döneceğimize inanıyorum” dedi.

“İzmir bana çok şey kattı”

David, buradaki ilk gününü dün gibi hatırladığını söyleyerek “Böyle güzel bir şehir ve bu kadar güzel insanın arasında beş yıl nasıl geçti anlayamadan veda zamanı geldi çattı” dedi. David, birlikte geçirilen yılların ardından İzmir’den nostaljik duygularla ayrıldığını belirterek “Bu şehir bana çok şey kattı. Burada olduğum yıllarda çok şey öğrendim, tarih ve kültürüyle çok zengin, olağanüstü bir bölgeyi keşfetmiş oldum. Sosyal ilişkilerim de en az mesleki ilişkilerim kadar keyifliydi. Her biriniz anılarımda içtenlikle yer alacaksınız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.