Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a flaş Doğu Akdeniz tepkisi

Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a flaş Doğu Akdeniz tepkisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu

Doğu Akdeniz'de Yunanistan'ın ile yaşanan gerilimin ardından Bakan Çavuşoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamasında; "Masada varız diyoruz ama Yunanistan yanaşmıyor." dedi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Yunanistan sahada ve masada psikolojik üstünlüğü kaybettiği için agresif tavır sergiliyorlar. Dendias, yazdıkları ve söyledikleri ile beni şaşırtmıyor ama hangi pozisyonda olursak olalım doğruları konuşmamız lazım. Kendimizi de halkları da kandırmayalım. Mühimmatlı, mühimmatsız tatbikatlar olur, Navtex'inizi yayınlar önceden bildirirsiniz. Bizim tatbikatımız NATO çerçevesinde yapılıyor. Bunu herkes bilir.

HANGİ ÜLKE BÖYLE ARSIZ BİR TALEPTE BULUNUR?

10 kilometre adacığa 40 bin kilometre kıta sahanlığı isteği hangi ülkede var? Hangi ülke böyle arsız taleplerde bulunur? Rakamlar ile her şey ortada. Ayasofya konusunda bize tek ders verecek en son ülke Yunanistan'dır. Başkentinde tek bir cami bile yok. Ciddi bir zulüm politikası uyguluyor, özellikle soydaşlarımıza. Ayasofya'nın kültür mirası yok ediliyor diyor, İstanbul'un fethinden bu yana korundu ise şimdi de korunur. Kim korudu, ecdadımız korudu, biz koruduk. UNESCO da takip ediyor. Biz şeffaf davranıyoruz.

YUNANİSTAN'IN AÇIKLAMALARI ŞAŞIRTMIYOR AMA İBRETLİK

Yunanistan'ın ve Dışişleri Bakanı'nın açıklamaları bizi şaşırtmıyor ama ibretlik. FETÖ, PKK, DHKP-C Yunanistan sokaklarında cirit atıyor. Biz böyle bir şeye ülkemizde izin verir miyiz, vermeyiz. Yunanistan, tezlerini masaya koysun. Haklılığını orada savunsun. Bizim de söyleyeceklerimiz var. Yunanistan'ın korktuğu da bu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.