Çaykur'un Yeşilçam'dan Görüntü Kullandığı Reklamı Davalık Oluyor

Çaykur'un Yeşilçam'dan Görüntü Kullandığı Reklamı Davalık Oluyor

Çaykur'un Yeşilçam'dan görüntüler kullanarak hazırladığı reklam filmi, filmde olan bazı isimlerin çocukları tarafından mahkemeye taşındı.

Kemal Sunal, Sadri Alışık, Adile Naşit, Tarık Akan, Hulusi Kentmen, İlyas Salman, Zeki Alasya ve benzeri bir çok ismin görüntülerini kullanarak reklam filmi hazırlayan Çaykur, görüntülerde bulunan ünlülerin bazılarının çocuklarının rahatsız olmasından kaynaklı olarak mahkemelik oldu.

Babalarının görüntülerinin kendilerinden izinsiz olarak kullandığı için ÇAYKUR, Dijital Sanatlar ve Fanatik Film'e dava açmaya hazırlanıyor. Kerem Alışık, "Keşke bize haber verilseydi; görüşümüz alınsaydı. Daha nezaketli davranılsaydı ama yapılmadı" dedi.

4 ay teknik inceleme yapıldı

Reklam filmiyle yeni nesillerin Yeşilçam'ı tanımasını sağladıklarını söyleyen Dijital Sanatlar Başkanı Mustafa Uslu "Biz filmi yayına vermeden önce hukukçularla dört ay boyunca istişarede bulunduk. Görüntüler öyle satın alındı. Necdet Arkın yılardır bu filmleri eser işletme belgesiyle bütün kanallara satıyor. Ali Sunal, Kerem Alışık o zaman neredeydi? Bu reklam filmiyle ilfili sosyal medyada bir tane bile olumsuz yorum yok. Varisler para derdine düşeceklerine işin bu yönünü takdir etmeli. Para konuları çözülür" diye konuştu.

Fanatik Film'in sahibi Necdet Arkın ise "Özellikle Kemal Sunal'ın ailesi anlamsızca sürekli bu konuda dava açıyor. Bu eserlerin sahibi yapımcıdır, oyuncuların yasal hakları bulunmuyor. Bu kötü niyetli insanlarla uğraşmaktan bıktık" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.