CBÜ Rektörü Prof.Dr. Çelebi, İKÇÜ’yü ziyaret etti

CBÜ Rektörü Prof.Dr. Çelebi, İKÇÜ’yü ziyaret etti

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Galip Akhan’a iade-i ziyarette bulundu.

Prof. Dr. Çelebi’yi Rektörlük Makamında ağırlayan Prof.Dr.Akhan, kendisini İKÇÜ’de  ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Görüşmenin ardından kampüs alanını gezen iki rektör,  yeni yapılan spor kompleksleri, laboratuvarlar, araştırma merkezleri, akademik ve idari binalar hakkında bilgi aldı.

2010 yılında kurulan bir İKÇÜ olarak 6 yılda gelinen aşamanın memnuniyet verici olduğunu aktaran Rektör Prof.Dr.Akhan, 1992 yılında kurulan Celal Bayar Üniversite’sinin Ege Bölgesi'nin en büyük 3 üniversitesinden biri olduğunu hatırlattı.

 İKÇÜ ve CBÜ’yü  gençlerin bilimsel hayatına katkı sunacak projelerde daha sık biraraya getirme arzusunda olduklarını söyleyen Prof.Dr.Akhan, “İş birliklerinin fikir alış verişlerinin artması hiç kuşkusuz bölgemize katkı sağlayacaktır.” dedi.
İki üniversite arasında ortak konferansların da yapılabileceğinin konuşulduğu ziyarette İzmir ve Manisa arasında kurulacak akademik köprünün iki şehrin dinamiklerini hareketlendireceği ifade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.