Çelik'ten Avusturya'ya sert tepki!

Çelik'ten Avusturya'ya sert tepki!

Avusturya'nın cami kapatma kararına tepki gösteren AB Bakanı Ömer Çelik, "Avusturya Başbakanı, İslam düşmanlığının temsilcisi haline geldi. Avusturya’nın AB dönem başkanlığını yok sayıyoruz" diye konuştu.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Habertürk TV ve Bloomberg HT ortak yayınında soruları yanıtladı. Çelik, Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’u Cuma günkü açıklamasından dolayı eleştirdi:

“Avusturya Başbakanı İslam düşmanlığının temsilcisi haline geldi. Avusturya, Avrupa’nın geleceği için pimi çekilen bir bomba. Avusturya’nın AB dönem başkanlığını yok sayıyoruz.”

Bu sene çocukların, Türkiye’nin maddi destek sağladığı camide Çanakkale Savaşı’nı canlandırması, Avusturyalı yetkililerin soruşturma konusu olmuştu. Cuma günü Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, çok sayıda imamı ‘yurt dışından finanse edildikleri gerekçesiyle’ sınır dışı edeceklerini ve biri Türklere ait 7 camiyi kapatacaklarını duyurmuştu.


“Haçlı-Hilâl mücadelesinin sorumlusu sen olursun”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün İstanbul Esenler’de düzenlenen ‘10 bin Hatim 100 Bin Dua Buluşması’ programında Kurz’a şu ifadelerle tepki göstermişti:

“Burada Avusturya’nın başbakanına sesleniyorum. Çok daha gençsin daha senin çok şöyle tecrübe edinmen lazım. Şunu unutma senin bu çıraklığın bu tavırların senin başına çok işler getirebilir. Zira bilesin ki Avusturya’da bir caminin kapatılması oradaki Müslümanların, din adamlarının Avusturya’dan atılması yurt dışı edilmesi yeniden bir haçlı hilal mücadelesinin başlatır ki bunun sorumlusu sen olursun.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.