Cem Lokmanhekim’in takıları özgürlüğe dönüştü   

Cem Lokmanhekim’in takıları özgürlüğe dönüştü   

Ününü, Türkiye’nin yanı sıra yurt dışına da taşıyan yetenekli tasarımcı Cem Lokmanhekim, kanser hastalığına yenik düşerek geçtiğimiz sene aramızdan ayrıldı.

Türkiye’nin en değerli takı tasarımcılarından Cem Lokmanhekim’in son tasarımları, düzenlenen bir etkinlikte satışa sunuldu. Elde edilen gelir, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD)’a bağışlandı. Bağışlarla, akülü tekerlekli sandalye alınıp, ihtiyaç sahibi engelli bireylere teslim edildi.

Ünlü takı tasarımcısı Cem Lokmanhekim’in takılara olan tutkusu çocuk yaşta başladı. Aile mesleği olan takı tasarımı, Cem Lokmanhekim’de zamanla bir tutkuya dönüştü. 1995’de Nişantaşı’nda ilk mağazasını kurarak profesyonel meslek hayatına başlayan Lokmanhekim, bu tarihten itibaren pek çok kişisel ve karma sergiye katıldı. Koleksiyonlarının temelini hayat ve doğadaki detaylardan alan ve bu fikirleri kendi yorumuyla tasarımlarına aktaran Lokmanhekim, fikrin onu götürdüğü yere göre, kimi zaman çok gösterişli kimi zaman minimal stilin öne çıktığı koleksiyonlara imza attı. Yarattığı özgün tasarımlarla dikkatleri üzerine çeken, Cem Lokmanhekim’in ünü Türkiye sınırını aştı. Dünyaca ünlü isimlere takılar tasarladı. Koleksiyonlarıyla birçok uluslararası sergilere katılan Cem Lokmanhekim, 2005 yılında P&G tarafından ‘En İyi Tasarımcı Ödülü’ne layık görüldü.

Anlamlı bağış, umut oldu
Kanser tedavisi gören ünlü tasarımcı, hastalığa yenik düşerek 20 Ağustos 2017 tarihinde gözlerini hayata yumdu. Lokmanhekim'in son tasarımları, omurilik felçlileri yararına 22 Şubat tarihinde Nişantaşı George Smith mağazasında düzenlenen bir etkinlikte satışa sunuldu. Lokmanhekim’in tasarımları, ailesi ve dostları tarafından hazırlanan anma gününde iyilik gönüllüsü dostlarından büyük ilgi gördü. Lokmanhekim’in son tasarımlarından bir hatıra taşımak isteyen dostlarının katılımıyla gerçekleşen davete sanat, tasarım, cemiyet ve iş dünyasından birçok seçkin isim katıldı.

Satıştan elde edilen gelirler, 1998 yılından bugüne omurilik felçlilerinin tıbbî, meslekî, ekonomik, sosyal sorunlarının çözümü ve yeni omurilik felçlilerinin oluşmaması için hizmet vermek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne bağışlandı. Bağışlarla ihtiyaç sahibi engelli bireylere akülü tekerlekli sandalye alındı. Sandalyeler, Cem Lokmanhekim’in abisi Haşim Lokmanhekim’in katılımıyla 25 Nisan Çarşamba günü Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nde düzenlenen dağıtım töreniyle ihtiyaç sahibi engelli bireylere teslim edildi. Böylece, engelli bireylerin okula veya işe gitmesi, sosyal hayatın içinde olması yani özürlüğe kavuşması sağlandı.

cem-lokmanhekim-anisina-(67).jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.