Cemaateki çocuk istismarı yargıya taşındı, aylar sonrasına tarih verildi!

Cemaateki çocuk istismarı yargıya taşındı, aylar sonrasına tarih verildi!

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G'nin 6 yaşında ‘evlendirilip’ istismara maruz bırakılması olayı yargıya taşındı. Mahkeme iddianameyi kabul ederek, 22 Mayıs 2023 tarihine duruşma günü verdi.

BirGün'ün ortaya çıkardığı İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G'nin 6 yaşında 'imam nikâhı' ile ‘evlendirilmesi’ ve cinsel istismara maruz bırakılması olayına ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hapis cezası talebiyle iddianame düzenlendi.

Baba Gümüşel ve anne Fatma Gümüşel hakkında ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan, imam nikahlı evlendirildiği Kadir İstekli hakkında ise ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve ‘cinsel saldırı' suçlarından düzenlenen iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Tutuksuz yargılanan 3 sanık için 27'şer yıl hapis cezası istendi.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, aylar sonrasına duruşma günü verdi. Yusuf Ziya Gümüşel, Fatma Gümüşel ve Kadir İstekli, 22 Mayıs 2023 tarihinde hakim karşısına çıkacak.

son-dakika-ak-parti-den-ismailaga-cemaati-ndeki-15480180-7386-amp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.