Cemalettin Alper'den veda mesajı!

Cemalettin Alper'den veda mesajı!

CHP Bayraklı İlçe eski Başkanı Cemalettin Alper, Pınar Susmuş'un ilçe başkanı seçildiği Bayraklı İlçe 5. Olağan Kongresi'nin ardından sosyal medyadan açıklama yaptı

Alper, "Ne mutlu bana ki imkânsız denileni başaran, başarıdan başarıya koşan ve örnek gösterilen CHP Bayraklı İlçe Örgütümüzde bayraktar olma gururunu yaşadım. 3 dönem üst üste İlçe Başkanlığı şerefine nail oldum." dedi.

Alper'in veda ve teşekkür mesajı şöyle devam etti:

"Bundan tam 10 yıl önceydi. Bayraklı’mız, Karşıyaka’nın bir semti konumundaydı.

Bayraklı’mız, 2009 Yerel Seçimleri öncesinde, İzmir’de AKP’ye bir belediye fazla kazandırmak hesabıyla Karşıyaka’dan koparıldı.

Ne var ki, birilerinin evde yaptığı hesap çarşıya uymadı.

Evet, Bayraklı’yı AKP’ye kazandırmak isteyenlerin hesap edemedikleri bir realite vardı.

İşte o realite Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü’nün ta kendisiydi.

“AKP’nin kalesi” olacağı hayaliyle Karşıyaka’dan koparılan Bayraklı’mız, CHP İlçe Örgütümüzün bitmeyen enerjisi, mücadele azmi ve kararlılığıyla, birilerinin hayal ettiğinin aksine, AKP’nin değil, Cumhuriyet Halk Parti’mizin kalesi oldu.

Bayraklı’mız CHP’nin kalesi olmakla yetinmedi. Bayraklı CHP İlçe Örgütümüz sürekli yükselen başarı grafiğiyle, farkındalık yaratan etkinlikleriyle ve yeni nesil siyaset anlayışıyla, diğer CHP İl ve İlçe örgütlerine örnek gösterilen bir İlçe Örgütü oldu.

Tabii ki kısa zamanda büyük işler başaran CHP Bayraklı İlçe Örgütümüzde kerameti kendinden menkul bilenler de oldu. Ancak, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde elde ettiğimiz büyük başarı, burada 3 dönemdir elde ettiğimiz başarının kişilere indirgenmemesi gerektiğin en büyük kanıtı oldu.

Daha önce de defalarca söyledim, bir kez daha yinelemek istiyorum. Burada elde ettiğimiz başarı, hepimizin başarısıdır. Yerel seçimlerde 3 dönemdir belediyeyi kazanarak taçlandırdığımız ve genel seçimlerde partimizin ülkesel başarısına maksimum seviyede katkı koyduğumuz Bayraklı’da, hiçbir çıkar ve menfaat beklemeden, tamamen aidiyet duygusuyla partimizin başarısı için çalışan nice isimsiz kahramanlarımız var ki, onlar en büyük teşekkürü fazlasıyla hak ediyor.

Ne mutlu bana ki imkânsız denileni başaran, başarıdan başarıya koşan ve örnek gösterilen CHP Bayraklı İlçe Örgütümüzde bayraktar olma gururunu yaşadım. 3 dönem üst üste İlçe Başkanlığı şerefine nail oldum. Ülkesine, ilçesine, milletine ve partisine hizmet etmekten gayrı bir hesabı olmayan Cumhuriyet Halk Partililerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği yolda omuz omuza yürüdüm.

Kongrede aday olmayacağımı açıkladığımda, kararımı şöyle yorumlayanlar oldu: “Her güzel şeyin bir sonu vardır. Cemalettin Alper’in de sonu geldi”

Ne yalan söyleyeyim, Türkiye’nin 3’üncü büyük ilinde, Bayraklı gibi metropol bir ilçede, Atatürk’ün kurduğu ve ülkemizin teminatı olan CHP gibi asırlık bir çınarın İlçe Başkanlığı görevinde bulunmak gerçekten çok güzeldi. Ancak asıl güzel olan, zamanı geldiğinde bayrağı teslim edebilme erdemliğini gösterebilmektir. Evet, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı koltuğunda 3 dönem üst üste şerefine nail oldum, ama benim için şereflerin en büyüğü Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir ferdi olmamdır.

İsteseydim yeniden aday olabilirdim, kuvvetle muhtemel seçilirdim de, ama bu tür görevler bir bayrak yarışıdır. Bayrak, zamanı geldiğinde, koşmak için bekleyen diğer bayraktarlara teslim edilmelidir. Burada önemli olan, o bayrağın daha da yukarıya taşınabilmesidir. Tabii o bayrağı yine hep beraber taşımak zorundayız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısı için illa bir görevde bulunmanıza gerek yoktur. ‘Cumhuriyet Halk Partiliyim’ diyen herkes partisine hizmet edebilir; etmek zorundadır. İlçe Başkanlığı görevini bırakmış olmam benim için ne bir nokta ne de virgüldür. Ben, aynı azim ve kararlılıkla partim için çalışmaya devam edeceğim. Görevi devredeceğim arkadaşlarıma her daim tecrübelerimi aktaracağım. İhtiyaç hasıl olduğunda, hangi görev olursa olsun bana verilen görevden hiçbir zaman kaçmayacağım. Çünkü olması gereken ve aslolan budur. Cumhuriyet Halk Partililik bunu gerektirir.

Bu duygu ve düşüncelerle, bugüne kadar hatasıyla-sevabıyla birlikte görev yaptığım İl Başkanlarımıza, İl Yöneticilerimize, İlçe Yöneticilerimize, Belediye Başkanlarımıza, Belediye Meclis Üyelerimize, Gençlik ve Kadın Kollarımıza canı yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca en büyük teşekkürü de başta Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül verenler olmak üzere, bizi hiç mahcup etmeyen, bize her daim teveccüh gösteren ve desteğini bizden hiçbir zaman esirgemeyen Bayraklı halkımıza iletmek istiyorum. Sevgi ve saygılarımla. Benimle görev alan yöneticilerime,meclis üyelerime emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kongremizde Ilçe Başkanı olarak seçilen Sayın Pınar Susmuş ve yönetimine Başarılar diliyorum."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.