Cemil Has'tan “Bir Başarı Öyküsü”    

Cemil Has'tan “Bir Başarı Öyküsü”    

Cemil Has Medikal San. Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Cemil Has, Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı öğrencileriyle bir araya geldi. 

Ege Üniversitesi Meslek Yüksel Okulu Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı öğrencilerine yönelik düzenlenen “Bir Başarı Öyküsü” adlı seminerin ilk konuğu olan Cemil Has, yıllar sonra deneyimlerini aynı sıralardaki genç meslektaşlarına aktardı. Öğrencilerle “Kendinizi geliştirin, sonrasında işe hâkim oluyorsunuz. Staj dönemlerini de önemseyin. İnsanların güvenini kazanmak her zaman önünüzü açar" dedi. 

Has öğrencilere: “Ülkemizin sağlık ve medikal ürünlerde dışa bağımlı olmasına karşıyız. Türkiye’de ilk medikal ozon cihazını ürettik. İthalatı bitirmek bana huzur veriyor. İstihdam sağlıyoruz.” dedi. Şu an geldiği noktaya değinen Cemil Has:” Bu noktaya nasıl geldim? İşi bilen birini bulduğumda, bilgilerinden sonuna kadar yararlanırım. Araştırma yapmayı alışkanlık haline getirdim. Boş durmayı sevmem. Sürekli yeni şeyler öğrenmeliyim ki akışı kaçırmayayım. Örneğin, benim dönemimde yazılım dersi yoktu. Ben kendim araştırarak öğrendim" şeklinde konuştu.

Cemil Has: İngilizceyi es geçmeyin

İngilizcenin öneminden de bahseden Cemil Has, gençleri bu konuda da bilgilendirdi. Has: “İngilizce çok önemli. Kendinizi geliştirmeniz gereken altın noktalardan bahsediyorsam, bunu es geçemem. İkinci bir dil çok işinize yarayacak. Şimdi başlayıp anlama düzeyine gelseniz, eksiklerinizi tamamlamanız için önünüzde daha çok zaman var" dedi.

Kendinizi Geliştirin

“Kendinizi geliştirmeniz sadece bu iş için değil hayatın her alanında çok gerekli ve önemli. Ama bizim mesleğimiz için bahsedecek olursam; okuyun, araştırın, dil öğrenin hatta imkânınız varsa yurtdışındaki fuarlara gidin. Göreceksiniz ki tahmin edemeyeceğiniz cihazlar üretiliyor. Kendini geliştirmenin yaşı yok. Üretmekten asla vazgeçmeyin.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.