CENEVRE FUARI’NDA TEK TÜRK!

CENEVRE FUARI’NDA TEK TÜRK!

Dünyanın ilk konuşan otomobilinden sonra yapay zekayı, sanal gerçekliği ve hologramı çalışmalarına ekleyen Erbakan Malkoç, 6 Mart Salı günü kapılarını açacak Cenevre Otomobil Fuarı’nda 1. Hall 1243 numaralı stantta tek Türk firma olarak yer alacak.

Firma sahiplerinin, mühendislerin yakından takip ettiği Malkoç, yaklaşık 1,5 milyar TL’lik 3 adet sahibiyle konuşan “DV-Diamond” ile fuara damga vuracak. Fuar öncesinde açıklama yapan Malkoç, yerli otomobilin tasarım ve teknoloji konusunda yiğidi olmak istediğini de belirtiyor.

Bu sene 8-11 Mart tarihleri arasında 88. kez gerçekleşecek Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’na, otomobil dönüşüm sektöründeki tek Türk firması olarak katılan DizaynVip by Erbakan Malkoç, kişiye özel vip araçlarıyla hem otomobil tutkunlarını hem de dünya yıldızlarını kendine hayran bırakacak. İlk defa geçen yıl Cenevre Fuarı’na katılan ve bu sene 1. Hall 1243 numaralı stantta konuşan araçlarıyla fuara katılacak Erbakan Malkoç, “Cenevre Fuarı’na 10 yıldır katılmak istiyorduk. Ancak otomotiv sektöründen birçok ünlü ismin referans olmasına rağmen bir türlü stant alamıyorduk. Kendi tasarımlarımı Almanya’daki bayimin aracılığıyla başka bir isimle sergilemek zorunda kalıyordum. Geçen sene ilk defa Türkiye’den tek otomotiv dönüşüm firması olarak 200 metrekarelik bir stantla fuarda yer aldım. Standımıza Koenigseggmotors’un sahibi Christian von Koenigsegg’den tutun da W Motors Ralph’e kadar hem sektörün birçok ünlü siması hem de sanat, spor ve iş dünyasından birçok isim uğradı. Bu sene de aynı stantta yer alabilmekten büyük gurur duyuyorum.” açıklamalarında bulunurken, Cenevre Fuarı’nda önemli iş anlaşmalarına imza attıklarına da dikkat çekti.

 

“Geçen yıl, yılda sadece 350 araç dönüştürebilirken, fuarda tam 500’ün üzerinde ön sipariş alarak otomobil dönüşümü konusunda bir rekora imza attık. 5 kez üst üste MotoGp dünya şampiyonu olan Jorge Lorenzo dahi bizim araçlarımızdan satın alabilmek için standımıza geldi. Bu yıl da 1000’in üzerinde ön sipariş almayı öngörüyoruz.” diyen Malkoç, Mercedes Benz by DizaynVip logosuyla uluslararası arenada yürüyen ofisleri, evleri sergilemenin gururunu yaşıyoruz. Yazılımından tasarımına kadar her şeyin DizaynVip’e ait olduğu, dünyanın ilk konuşan otomobiline, “Hi! How are you?” gibi bir soru sorduğunuzda “Hi my boss, i am fine” gibi bir cevap veriyor. Örneğin; koltuğunuz belinizi üşüttü diyelim. Hemen uyarı geliyor, “Koltuk soğutmanızı kapatıyorum, bilginize” ya da “Kahvenizi de yapayım mı?” diye. Dünya devlerinin yapamadığını bir Türk firması yapıyor.

Kilogram başına minimum 250 Dolar ihracat

Bugüne kadar krallardan prenslere iş insanlarından sanatçılara kadar uluslararası arenada adını duyuran ve başarısını ödüllerle taçlandıran Erbakan Malkoç, mekandan ve zamandan bağımsız tasarımlarla araç kullanıcılarına hem vazgeçilmez bir lüks, konfor hem de zamanlarını doğru kullanabilecekleri bir alan sunuyor. Teknolojiyi en iyi şekilde entegre etmesi ve her zaman bir adım önde olması nedeniyle kendisine haklı bir unvan edinen Erbakan Malkoç, dünya otomobil devlerinin yapamadığı bir tasarımı “Made in Turkey” damgası vurarak dünya arenalarına çıkartıyor. “Artık kimse piyasada satılan en lüks, en pahalı aracı almakla ilgilenmiyor.

 

Aksine aldıkları en pahalı araca nasıl kendi kişiliklerini yansıtacaklarının, dünyada sadece o aracın kendilerinde olduğunu hissettirmenin peşindeler. Müşterilerimizin neredeyse hepsi araçlarının yürüyen ofis haline dönüşmesini tercih ediyorlar. Zaman hepimiz için çok değerli ve yolda harcanılan vakit, araçta verimli şekilde kullanılabilmeli. Ayrıca kişiselleşen otomobillerde, araç sahipleri artık kendilerine uygun olan teknolojiyle araçlarının donatılmasını istiyor.” diyen Malkoç, DizaynVip olarak 3600’ün üzerinde parçayı bir araya getirerek Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya başta olmak üzere dünyanın 35’ten fazla ülkesine otomobil ihraç ettiklerinin altını çiziyor. Malkoç, “3600’ün üzerindeki parçanın yüzde 98’ini kendi ülkemizden temin ediyoruz. Yani tamamen yerli üretimle, dönüştürdüğümüz otomobilleri ihraç ediyoruz. DizaynVip by Erbakan Malkoç imzasıyla, kilogram başı 250 ila 1000 Dolar arası katma değerimiz var. Türkiye’nin genel ihracat ortalamasının 1,4 Dolar olduğunu düşünürseniz, ülkemize nasıl bir katma değer sağladığımızı da görebileceksiniz.” diyor.

Yerli otomobilin yiğidi olmak istiyor

DizaynVip olarak yılda 360 araç dönüştürdüklerini ve bu araçların yüzde 50’sini hem direkt hem de bayiler aracılığıyla ihraç ettiklerini ifade eden Erbakan Malkoç, hand made özelliklerini kaybetmeden hızlı üretim için Çin’de üretim tesisi kurduklarının da altını çiziyor. Çin’deki üretim tesisi sayesinde ABD ve Uzakdoğu pazarına daha hızlı ihracat gerçekleştireceklerini söyleyen Malkoç, yerli otomobilin tasarım ve teknoloji konusunda yerli otomobilin yiğidi olmak istediğini de belirtiyor. Erbakan Malkoç, “Dünya otomotiv sektörüne baktığınız zaman artık firmalar teknolojik ve tasarım güçleriyle birbirleriyle yarışıyorlar. İşte bu nokta da yerli otomobilin fark yaratabilmesi için bu iki noktayı merceğine koyması gerekiyor. Şu anda DizayniVip’te bütün yazılımları kendimiz gerçekleştiriyor, 3D yazıcılarda en küçük parçaların dahi üretimini gerçekleştiriyor, yapay zeka, hologram ve sanal gerçeklik teknolojileri üzerine çalışıyoruz. Tüm know-how’umuzu yerli otomobile yansıtmaya talebiz” açıklamalarında bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.