Cengiz Coşkuner: Cengiz Kurtoğlu'na Kırgınım

Cengiz Coşkuner: Cengiz Kurtoğlu'na Kırgınım

Müzik dünyasının efsane gitar virtüözü ustaların müzik yönetmeni Cengiz Coşkuner TRT Radyo 1’de konuk olduğu Michael Kuyucu ile Müziğin Kilometre Taşları Programında uzun yıllardır içinde gizli kalan bir sırrını paylaştı.

Cengiz Coşkuner, Michael Kuyucu’ya “Duvardaki Resim” “Gelin Olmuş Gidiyorsun” adlı bestelerini seslendiren Cengiz Kurtoğlu’na kırgın olduğunu söyledi. Cengiz Coşkuner şarkının aynı zamanda kendisinden alınmadan bu iki bestesinin Cengiz Kurtoğlu tarafından albümünde seslendirildiğini açıkladı.

 

Cengiz Kurtoğlu ile Ormanda Tanıştı

 

Cengiz Coşkuner, Michael Kuyucu’ya Cengiz Kurtoğlu’nun sesini ilk kez kendi bestesini seslendirdiği kaseti ile ormanda yürüyüş yaptığı sırada şans eseri duyduğunu ve onu ilk öyle tanıdığını söyledi.: “Ben albüm yapmış yeni çıkartmıştım, “Duvardaki Resim” ve “Gelin Olmuş Gidiyorsun” adlı şarkıları kendi albümümde seslendirmiştim. Albüm çıkalı bir hafta olmuştu, ormana yürüyüş yapmaya gitmiştim. Bir baktım uzaktan bir ses geliyor, baktım “Gelin Olmuş Gidiyorsun” adlı şarkım. Ha ne güzel şarkı hemen yayılmış dedim, baktım ses başkası, ben değilim. Şaşırdım, araştırdım söyleyen Cengiz Kurtoğlu’ymuş öyle tanımış oldum Cengiz Kurtoğlu’nu. Hiç haberim olmadan albümünde seslendirmiş iki bestemi. Benim hiç kıskançlığım yok, o zaman o yeni çıkmıştı, benim albümüm de yeni çıkmıştı, engellemeyi hiç düşünmedim. Sordum Şahin Özer’e niye izin vermediniz diye. İzin almaya kalksalar izin vermeyecektim. Şahin Özer, maddi olarak telafi etti, bende bir şey demedim, çocuk yeni çıkmış önünü kesmek olmaz dedim. Cengiz Kurtoğlu’nun izinsiz seslendirdiği şarkılarım için bir şey yapmadım. Yol alsın istedim, güzel de okumuştu şarkıyı” diyerek Cengiz Kurtoğlu’na şöhret kapılarını aralayan şarkıların hikâyesini anlattı.

 

Cengiz Kurtoğlu’una KIRGINIM!

 

Usta müzik prodüktörü , besteci Cengiz Coşkuner, Michael Kuyucu’ya ilk kez Cengiz Kurtoğlu’na kırgın olduğunu itiraf etti. “Cengiz Kurtoğlu’na kırgınlığım var. Hiçbir televizyonda hiçbir yerde bu şarkının benim olduğunu anons etmedi. Hatta geçtiğimiz senelerde bir ünlü TV programına konuk oldu, Cengiz Kurtoğlu’na senin şarkın dediler. O hayır okuyan benim şarkının sahibi Cengiz Coşkuner ağabeyimizdir demedi. O bakımdan biraz kırgınım.  Ben onun önünü kesmemek için yeni çıkmış albümünü engellemedim ama o bu iki şarkının benim şarkım olduğunu söylemedi hiç bir zaman….” Dedi.

 

Program Sunucularını Topa Tuttu

 

Cengiz Coşkuner , Türkiye’de radyo ve televizyon programcılarının bestecileri önemsemediğini söyledi ve şarkıların künyelerini anons etmemesinden yakındı.  Cengiz Coşkuner: “Müzik sunucuları ve program yapımcıları da yanlış yapıyor, ben o kadar çok beste yapmışım hit olmuş siz benim adımı bile anmıyorsunuz. Sanki başkasının bestesi gibi kalıyor bu besteler. Burada birinci suçlu da sunucular, bir şeyin anonsunu yapıyorsan neyin kime ait olduğunu bilmelisin yani” diyerek genç program yapımcılarına sitemde bulundu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.