Cerablus Operasyonunda Hain Oyun

Cerablus Operasyonunda Hain Oyun

Cerablus operasyonuna yönelik olarak ortaya atılan iddia dünya gündemine bomba gibi düştü.

"Türkiye Suriye Operasyonu'nu 2 Yıldır Planlıyordu" başlığıyla AFP tarafından haber yayınlandığı andan itibaren dünya gündemine bomba gibi düştü. AFP isimli ajans tarafından ismi gizlenen bir Türk yetkiliye dayandırılan haberde 15 Temmuz darbe girişiminde üst düzeyli olarak yer alan ve FETÖcü olduğu öğrenilen Tuğgeneral Semih Terzi'nin de etkili olduğu yüksek rütbeli isimlerin Cerablus Operasyonu'nu engellediği öne sürüldü. Önceki gün AFP tarafından yayınlanan binlerce defa paylaşılan haber bugün de dünyada tartışılan bir konumda duruyor.

AFP'nin verdiği haberde ismini açıklamadığı Türk yetkili Fırat Kalkanı operasyonunun iki yıl boyunca planlandığını ve darbeci Tuğgeneral Terzi gibi etkisi olan komutanların bahaneler sürerek operasyonu engellediği öne sürülen haberin ardından akıllara Ahmet Hakan'ın sunduğu programa katılan Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un söylediği "O katil, o vatan haini Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'deki operasyonlarını yöneten kişiydi" sözü geldi.

Huduti de aralarında

Independent'ın haberinde, darbe girişimi sonrası tutuklanan İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin de güneydoğudaki operasyonlardan sorumlu olduğu hatırlatıldı.

Darbe girişiminden yaklaşık bir buçuk ay sonra, 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı operasyonunda, Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısında, Suriye tarafında bulunan ve IŞİD'in eline geçen Cerablus, TSK desteğiyle Özgür Suriye Ordusu tarafından kontrol altına alınmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.