Çeşme-Alaçatı Gerginliği Devam Ediyor!

Çeşme-Alaçatı Gerginliği Devam Ediyor!

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın Çeşme merkezine üvey evlat muamelesi yaptığı iddiaları ilçeyi karıştırdı.

Geçtiğimiz günlerde Çeşme’de bir grup esnafın Alaçatı’ya tanınan toleransın kendilerine tanınmamasına tepki olarak Çeşme Belediyesi Zabita Binası’nı taşlaması ile artan gerilim kentin gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Eski Alaçatı Belediye Başkanı olan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve ekibinin Alaçatı'ya daha çok tolerans gösterip, Çeşme merkezine üvey evlat muamelesi yaptığı iddiaları ile başlayan Çeşme-Alaçatı gerginliği devam ediyor. Belediye Zabıta Binası’na yapılan saldırı ile tavan yapan gerginlik kentte hakim olurken esnafın şikayetleri de gittikçe artıyor.

4227.jpg

Esnaf sezonun başlaması ile aksaklıkların daha da göze battığını ifade ederek tepkilerini şöyle dile getiriyor;

“Yayalaştırma projesinin 15 Haziran’da teslim edilmesi gerekirken proje hala bitmiş durumda değil, Sezona girerken Çeşme’nin her köşesi toz toprak içinde duruyor. Çiftlikköy’de yapılması için karar alınan Aquapark projesi başkanın yoğun baskılarıyla Alaçatı’ya alındı. Zabıta personeli Alaçatı’da herkesin istediği kadar yayılmasına müsaade ederken çeşme esnafını damalı eşek gibi spreyle çizip bir metre çıkabilirsin kuralı uygulamaya çalışıyor. Başkan, Alaçatı’da festivaller yapılırken Çeşme’nin tek festivali olan Sakız Koyunu Festivali’ni bile merkezden alıp Ovacık köyüne taşıdı. Tüm bu birikimler sonucu maalesef Muhittin Dalgıç tüm Çeşme’nin Belediye Başkanı olduğunu unutup sadece Alaçatı Belediye Başkanı gibi davranınca üvey evlat muamelesi gören Çeşme kazan kaldırdı. Olayın oluş gerekçesi, zabıta personeli İbrahim Karakurt isimli esnafın dükkanına 17 kişi ile müdahale ederek eşi ve çocuklarının yanında darp edip biber gazı ile müdahalede bulundu. Bunun kısa sürede duyulması sonucunda bu hadiseler yaşandı.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.