“Çeşme Altın Yunus’’ sanatçıları ağırlamaya devam ediyor...

“Çeşme Altın Yunus’’ sanatçıları ağırlamaya devam ediyor...

Yaz döneminde sanata desteğini Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı ile birlikte sürdüren Çeşme Altın Yunus’ta 4. dönem sanat atölyeleri sanatseverlerden büyük ilgi görüyor.

Eserleri Dyo Resim Yarışması’nda ödül alan veya sergilenmeye değer bulunan 5 usta sanatçı;  Şükran Ulucan, Soner Zağıl, Yunus Emre Dokumacı, Baran Kamiloğlu ve Yavuz Ayhan, Altın Yunus Sanat Atölyelerinin 4. döneminde  çalışmalarını sürdürüyor. Dördüncü dönem atölye çalışmaları 30 Temmuz 2017 tarihine kadar devam edecek.

15 Haziran 2017 tarihinde başlayan ve 6 dönem halinde 24 sanatçının katılımıyla gerçekleşecek atölye çalışmaları, her dönem farklı sanatçıların katılımıyla 10 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek. Resim atölyesi çalışmalarına katılan tüm sanatçılar,  Altın Yunus Çeşme’nin misafiri olarak ağırlanacak.

Altınyunus Sanat Atölyeleri, her gün sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

4. DÖNEM SANATÇILARI

Şükran ULUCAN

Antalya’da doğdu. İzmir Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Grafik Anasanat Dalı’ndan mezun oldu. Vitray, el sanatları, heykel, yağlı boya, ebru, baskı resim dallarında çalışmaları ve sertifikaları olan sanatçının eserleri yurt içinde, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde, Amerika’da özel, resmi koleksiyonlarda ve kataloglarda yer almaktadır. Bornova Kültür Sanat ve Spor Vakfı, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği, Ege-Halkın Üniversitesi Kültür Sanat Grubu, Smyrna Sanat Platformu üye olduğu derneklerdir. 34. DYO Resim Yarışması’ndan özgün baskı dalında ödül alan sanatçı, biri yurt dışında olmak üzere 21 kişisel sergi açtı. 50’nin üzerinde yurt içi ve yurt dışı karma sergiye katıldı. Pekçok ulusal ve  uluslararası sanat bienali ve sempozyumuna katılmış olan Ulucan, halen kendi atölyesi olan Atrium Arthouse’da ve İzmir Resim Heykel Müzesi Baskı Teknikleri Atölyesi’nde çalışmalarına devam etmektedir. 
 
Yunus Emre DOKUMACI

1975 yılında Konya’da doğdu. 1995 yılında Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun oldu. 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Resim Bölümü’nü bitiren sanatçı birçok kişisel ve karma sergiler açtı. 33.Dyo Resim Yarışması’ndan sergileme alan Dokumacı , 1998 yılından beri araştırıp gözlemlediği ayılarla ve Anadolu'da yüz yıllardır varlığını sürdüren ve Kasım 2013’te Diyarbakır'da vurulan Anadolu Leoparı-insanın var olma mücadelesiyle ilgileniyor. Zamanın geçiciliği, insan gibi hayvan yalnızlığı ve varoluş üzerinde geziniyor. Hayvan barınaklarında ayıları izleyerek yerinde çizimler yapması, vurulan Anadolu Leoparı’nı defalarca gidip gözlemlemesi, kırsal bölge yolculukları, yaban yaşamı programları, yaban hayvanları öldürülme haberleri yazıları kompozisyonlarına yansımaktadır. Sanatçı resim çalışmalarını serbest olarak Ankara’da sürdürmektedir.

Soner ZAĞIL

1988 yılında Mersin/Tarsus’da doğdu. 2015 yılında Adana Çukurova Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olup, 2016 yılında aynı yerde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Aynı sene Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü için açılan Araştırma Görevlisi sınavını kazanan Zağıl, atamanın onaylanmasını beklemektedir. 36.DYO Resim Yarışması’ndan sergileme alan ve karma sergiler açan sanatçı resim çalışmalarına serbest olarak devam etmektedir.

Yavuz AYHAN 

1981 yılında  Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 2001 yılında  Hacettepe Üniversitesi G.S.F. Resim Bölümü’ne girdi ve 2005  yılında  mezun oldu. 2006   Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü tezli yüksek lisans eğitimine başladı. 2007 Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi’nde resim öğretmeni olarak göreve başlayan sanatçı 2009 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi G.S.F. Resim Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak göreve başladı. 2010 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü tezli yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sanatçı halen Bülent Ecevit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Baran KAMİLOĞLU 

1981 Kars doğumlu olan sanatçı, ilk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’nde 2002 yılında lisans, 2009 yılında tezli yüksek lisans eğitimini tamamladı. 13 kişisel sergi ve 40’a yakın karma ve yarışma sergisine katıldı. Bazı özel ve resmi kurum kolleksiyonlarında eserleri bulunan sanatçı, çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.