Çeşme, Aşk Festivali ile rengarenk olacak

Çeşme, Aşk Festivali ile rengarenk olacak

Çeşme Belediyesi'nin 9 Durak 9 Deneyim projesi kapsamında düzenlenecek olan 3. Aşk Festivali ile Dalyan’da unutulmaz anlar yaşanacak.

21 - 22 Ekim tarihlerinde Dalyan mahallesinde, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilecek olan Aşk Festivali, yörede yaşanmış bir platonik aşktan esinlendi. Eski adı Köste olan Dalyan mahallesinde, 1935-1980 yılları arasında yaşamış olan sağır ve dilsiz Nezir, Yunanistan'ın Sakız Adası’ndaki Tinika'ya olan platonik aşkı ile ona ulaşmak için tenekeden kayık yaparak, kayığına bağladığı uçurtmanın yardımı ile Sakız Adası’na gider.

3.-ask-festivali-(10).jpg

Pasaportsuz olan Nezir, sağır ve dilsiz olması nedeniyle derdini de anlatamayınca casus sanılarak sorgulanır. Çeşme'deki yetkililerin araya girmesi ile serbest kalan Nezir, sevgilisini görmek için taş ve çamur kullanarak tek başına kule inşa eder. Çeşme'de yıllarca dilden dile dolaşan Nezir'in aşk hikayesi, Çeşme Belediyesi tarafından Dalyan’da düzenlenen Aşk Festivali ile ölümsüzleştirildi. 


Yöresel ürünlerin ve el işlerinin satılacağı stantların da açılacağı festivalde, renkli görüntülere sahne olması beklenen kortej yürüyüşü, 21 Ekim Cumartesi günü, saat 13.00'de gerçekleştirilecek. Festivalin ilk gününde, dans gösterileri, Grup Son Dakika konseri ve Bluco Entrudo Ritm Grubu gösterileri festival ziyaretçilerine keyifli saatler yaşatacak. Aşk Festivali'nin ilk günü saat 20.00'deki Zeliha Sunal & Z/Project konseri ile sona erecek.

3.-ask-festivali.jpg
3. Aşk Festivali'nin ikinci gününde ise, gün boyu değişik saatlerde gerçekleştirilecek dans gösterilerinin yanı sıra Efedrin Band konserleri ve Bluco Entrudo Ritm Grubu gösterileri ile Dalyan mahallesi şenlenecek. Festival, saat 19.00'daki "Her aşk biraz komiktir" adlı tiyatro gösterisinin ardından sona erecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.