Çeşme Projesi'ne 'dur' kararı çıktı! Başkanlar sevinçle karşıladı!

Çeşme Projesi'ne 'dur' kararı çıktı! Başkanlar sevinçle karşıladı!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Çeşme Projesi'ne ilişkin yürütmeyi durdurma kararı vermişti. İBB Başkanı Soyer ve CHP İl Başkanı Yücel, karara ilişkin açıklamalarda bulundu.

MEDYA EGE - Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, bölgeye büyük yapılaşma getireceği, doğa tahribatına neden olacağı ve su kıtlığı yaratacağı yönünde eleştirilen ve İzmir'in Kanal İstanbul'u olarak adlandırılan Ege Turizm Merkezi- Çeşme Projesi'yle ilgili kararını verdi.

Danıştay 6. İdaresi, bilirkişi heyetinin "planlama ilkelerine ve kamu yararına uygun değil" yönündeki raporuna rağmen; TMMOB, EGEÇEP, İzmir Barosu ve İzmir Tabip Odası gibi sivil toplum kuruluşları ve çevreci yurttaşların başvurularıyla açılan davada, geçen aylarda yürütmeyi durdurma talebini oyçokluğu ile reddetmişti.

cesme-16-9-1646816923.jpg

Çevrecilerin ve meslek örgütlerinin itirazı üzerine dosyayı inceleyen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, yürütmeyi durdurma talebini ret kararını kaldırdı. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın planlama çalışmalarını yürüttüğü Çeşme Projesi’ne ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi.

İZMİR'İN BAŞKANLARINDAN SEVİNÇ MESAJI!

İzmir’de büyük tepkiye neden olan Çeşme projesiyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi de devreye girmiş, iptali için dava açmıştı. 17 Mayıs’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kentte bir protesto mitingi düzenlenmişti. Gündoğdu Meydanı’ndaki mitingde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Son nefesime kadar şehrimin doğasını koruyacağım” demişti. Karara ilişkin İzmir basınına konuşan Soyer, Danıştay'ın 'dur' kararını sevinçle karşıladığını belirtti.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet Halk Parti İl Başkanı Deniz Yücel ise, "AKP iktidarının Çeşme’yi katledecek rant projesine, yargı “DUR” dedi. Bu projeye Doğa karşı, Halk karşı, ilgili Oda ve STK’lar karşı, Yargı karşı. Çeşme projesinde ısrar eden sadece Saray ve onun şürekası. Neden acaba? Çeşme’yi yok etmenize izin vermeyeceğiz! #ÇeşmeRantProjesi" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.