ÇEŞMEALTI GECE PAZARI AÇILDI

ÇEŞMEALTI GECE PAZARI AÇILDI

Urla’nın meşhur Çeşmealtı Gece Pazarı, 2016 sezonuna merhaba dedi. Açılışın İzmir Devlet Türk Dünyası Dans Müzik Topluluğu konseriyle yapıldığı gecede Urlalılar eğlenceli bir gece yaşadı.

Türk dünyası müzik kültürünün gelişimine katkı sağlamış birçok eserin seslendirildiği gecede İzmir Devlet Türk Dünyası Dans Müzik Topluluğu seyircilerden büyük alkış aldı.

“BU TÜRKÜLERDE GÖZYAŞLARIMIZ VAR”

Konserin sonunda konuşan Kaymakam Demiryürek; “Bu akşam çok güzide bir topluluğu konuk ettik. Türk Dünyası topluluğu bizim tarihimizi, ayak izlerimizi, kültürümüzü canlı tutmak için çalışıyor. Çok anlamlı bir emek var ortada. Bugün coğrafyamızın her bir noktasından bizlere kesitler sundular. Bu çok ince ve ciddi bir çalışmayı gerektiriyor. Bizlere sunulan bu türkülerde gözyaşlarımız var. Atalarımızdan çeşitli izler var. Kültürümüzden izler, göçlerimiz ve yaşadığımız acılar var. Bunları tekrardan bizlere hatırlattıkları ve güzel bir akşam yaşattıkları için İzmir Devlet Türk Dünyası Dans Müzik Topluluğu’na teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“GÖNLÜ BÜYÜK BİR İLÇEYİZ”

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar konuşmasında; “Bu akşam çok keyifli ve güzel bir geceydi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu akşam bizim için ayrı bir öneme sahip. Şuradaki küçücük alan bizim gece pazarımız. Belki küçücük bir ilçeyiz ama gönlü büyük bir ilçeyiz. Bugün burada hepinizin yüzünü gülerek görmek bizleri çok mutlu etti. Hep beraber yaza merhaba diyoruz. İyi ki varsınız ve iyi ki buradasınız. Laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin güzel ilçesi Urla ve değerli insanları hepinize selam olsun” sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar İzmir Devlet Türk Dünyası Dans Müzik Topluluğu’na teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Üzüm, bardacık, zeytin, enginar, kınalı bamya ve hurma” gibi Urla’da yetişen ürünlerden oluşturulan sokak isimleri ile yiyecekten giyime, hediyelik eşyadan oyuncağa ve el yapımı takılardan oluşan Çeşmealtı Gece Pazarı 189 stant ile keyifli yaz akşamları geçirmeniz için sizi bekliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.