Çeşme'de çocuklar Robotik Kurslar ile geleceği tasarlıyor

Çeşme'de çocuklar Robotik Kurslar ile geleceği tasarlıyor

Çeşme Belediyesi Bilişim Akademisi'nde Robotik Kodlama kursları devam ediyor.

MEDYA EGE - Çocuk ve gençlere yönelik projeleriyle vatandaşların kişisel gelişimlerine katkı sağlayan Çeşme Belediyesi, gençlerin bilişim dünyasını daha yakından tanımaları ve teknoloji dünyasının geleceğinde söz sahibi olabilmeleri için Robotik Kodlama Eğitimi düzenledi.

f-za22mwoaexlwv.jpeg

Belediyenin, öğrencilerin küçük yaşta bilişim dünyasına adım atıp temel teknoloji eğitimi almalarını sağlamak amacıyla düzenlediği kursla, genç nesiller geleceğe hazırlanıyor.

Çocukların zihinsel gelişimlerini destekleyen robotik kodlama eğitimleri kapsamında, 6.sınıftan itibaren eğitim gören öğrencilere toplamda 56 saat Ardunio programlama ve uyum eğitimi; 9.sınıftan itibaren eğitim gören öğrencilere ise nesneye dayalı programlama ile PYTHON Geliştirme ve Uyum Eğitimi veriliyor.

f-za22nwoai4a7d.jpeg

Eğitimler, Çeşme Trafik Eğitim Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMİ

Algoritma kurma ve kurulan algoritmayı kodlama, hesaplamalı düşünme temelinde analitik düşünebilme, programlı ve değişkenleri dikkate alarak işlemler yapabilme, problemler için en kısa yoldan çözüme ulaşma, olaylara ve problemlere farklı bakış açılarıyla bakabilme, sistemli ve yaratıcı düşünebilme, gerçek bir programlama dilini öğrenme.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.