Çeşme’de neler oluyor?

Çeşme’de neler oluyor?

Gardenya Erdöl yazdı...

Dün Çeşmelileri büyük paniğe sürükleyecek bir video sosyal medya hesaplarında dolaşmaya başladı.

Videoyu izleyince dehşete düştüm Çeşme Chp ilçe başkanı Ekrem Oran Çeşme Çiftlikköy’den çektiği videoda aynen şunları söylüyordu...

“ İyi günler sizlere yeryüzündeki cennet Çeşme’den sesleniyoruz. İstanbul açıklarında 20 gün bekledikten sonra 6 Eylül günü Akdeniz’e demir alan Panama bandıralı Rahmeh gemisi arkamda gördüğünüz gibi Çeşme Çiftlikköy açıklarında demirlenmiştir. 25000 büyükbaş hayvan yüküyle şarbon hastalığı taşıdığı İDDİA edilen bu geminin bu yükü ve bu hayvanları Çeşme’mizden ülkemize indirmesine hiçbir koşulda izin vermeyeceğiz. Tüm kamuoyunu bu konuda bizi desteklemeye bu videoyu paylaşmaya davet ediyoruz. Gerekirse binlerce Çeşmeliyle çeşme limanına kitleyerek bu hayvanları indirilmesine engel olacağız.”

Bu ilçede yaşayan herkes gibi paniğe kapılarak işin doğruluğunu bir de Çeşme Ak Parti ilçe Başkanı İlter Etike’yi arayarak öğrenmek istedim. Sesindeki rahatlığı duyunca rahat bir nefes aldım. Herhangi bir hayvan türünün bulunmadığı , jeneratör arızasından ötürü demirlendiğini tamamen asparagas  bir haber itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Gerek Kaymakamlıkla, gerek sahil güvenlik komutanlığıyla, gerekse ilçe tarım müdürlüğüyle görüştüğünü tüm kontrollerin yapıldığını ve karasularımızdan geminin ayrılmak üzere olduğunu söyledi. Peki dedim gerçek olsaydı Başkanım, tavrınız ne olurdu dediğimde kesinlikle müsaade etmeyiz böyle bir duruma müdahalemiz olurdu dedi. İki başkanında birinin sosyal medyadan diğerinin bizzat telefonla görüşerek fikirlerini alıp gerçeği öğrenerek telefonu kapattım.

Ve aklımda deli sorular vardı. Bir ilçe başkanı hele ki basın mensubu olan bir kişi sadece kendisininde videoda telaffuz ettiği gibi sadece bir İDDİAyla bunca insanı nasıl zan altında bırakabildi. Sadece kendi reklamı olduğu bu asparagas videoda amacı neydi? Önümüzdeki yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağını biliyoruz; reklamın iyisi kötüsü olmaz mı diye düşündü...

Sayın ilçe Başkanım naçizane Çeşme’de yaşayan bir vatandaş olarak halkı asılsız İDDİAlarla galeyana getirerek reklamın kötüsüyle anılırsınız. Durmadan telefonuma gelen sizin tarafınızdan tamamen reklam amaçlı yaptığınız videonun paylaşılarak  yayınmasıyla. Başta ailem ve dostlarım sakın Çeşme’den et ürünleri alma uyarısını benim gibi burada yaşayan eminim ki herkese yapılmıştır .

Sormak isterim zan altında bıraktığınız tüm kasap ve marketler içinde bir video yayınlayacak mısınız?

Herkes sizden gelecek yeni bir videoyu bekliyor. Lütfen bu kez güvenilir ve doğru olsun.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.