Çeşme'de Zararı Komisyon Belirleyecek

Çeşme'de Zararı Komisyon Belirleyecek

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) şubat ayı meclis toplantısında konuşan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Çeşme'de yaşanan gemi kazası sonrası bir tespit komisyonu oluşturulduğunu söyledi. 

Başkan Yorgancılar, "İzmir Valiliği tarafından oluşturulan komisyon kirlilikten zarar görenleri tespit edip zararın giderilmesini sağlayacak" dedi.
 
EBSO Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Ender Yorgancılar, Aralık ayında Çeşme'deki gemi kazası sonrası gelinen noktayı meclis üyelerine anlattı. Yorgancılar, "Lady Tuna isimli geminin karıştığı kazanın ardından denize yayılan fuel oilin temizlenmesine devam ediliyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yaşanan kazayla ilgili verdiği bilgide İzmir Valiliği koordinasyonunda bir Zarar Tespit Komisyonu kurulduğunu iletti" diye konuştu. 
 
"Atıkların toplanması sürüyor"
Komisyonun, kazadan etkilenen kişi ve kurumların tespit edilerek zararların giderilmesi için çalışacağını aktaran Yorgancılar, "Halen kaza alanında toplanan atıklar bertaraf tesislerine gönderilmekte Temizleme ve bertaraf işlemleri de Valilik tarafından yakından takip edilmekte. Eğer denizdeki canlı kaynaklar ile deniz yaşamına yönelik zararlar da varsa Komisyon bunların belirlenmesi için Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü'ne araştırma yaptırılmasını isteyebilecek" ifadelerini kullandı. 
 
"Türkiye, Norveç gibi olabilir"
Bezı kamu kurumlarının Varlık Fonu'na geçtiğini; bunların iyi değerlendirilmesi halinde önemli avantajlar sağlanacağını söyleyen Yorgancılar, Türkiye'nin bu açıdan Norveç'i yakalayabileceğini kaydetti. Yorgancılar, "Fonlar içinde dünyadaki en başarılı örnek olarak gösterilen Norveç fonu, gelecek kuşaklara yatırım yapmak için kuruldu. Norveç'de petrol bir gün bitecek olsa da, fon gelirleri ülke vatandaşlarını desteklemeye devam edecektir. Eğer ülkemizdeki Fon doğru yönetilirse, şeffaf ve güvenilirliğin sağlanması halinde Türkiye için stratejik bir adım olmuştur. Bu reformla Türkiye'nin uluslararası kredibilitesi olumlu etkilenecektir" ifadelerini kullandı.
 
"Katılmasan da saygı göstereceksin"
Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne yapılan kundaklama eylemini kınadığımı da ifade eden Başkan Yorgancılar, "Referandumuna kadar önümüzde daha 1,5 aylık bir süre var. Türkiye bu süreyi şiddet eylemleri ile değil huzur içinde geçirebilmelidir. Hiç kimse bir başkasının düşüncesine katılmayabilir ama saygı göstermek zorundadır. Bunu artık öğrenmemiz gerekiyor. Biri tamamen provakatörlük de yapsa bunun cezasını kesmek vatandaşın değil, hukukun işidir." 
 
Kocaoğlu'na 'geçmiş olsun'
EBSO Meclis Başkanı Salih Esen ise, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun davasında karar çıktığını söyleyerek, "Biliyorsunuz Sayın Kocaoğlu, 129 arkadaşıyla birlikte 307 yılla yargılanıyordu. Biraz önce karar çıktı ve davada tüm sanıklar beraat etti. Kendilerine geçmiş olsun diliyoruz" dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.