Çeşmeli Yelkenciler İzmir'e 3 Kupayla Döndü

Çeşmeli Yelkenciler İzmir'e 3 Kupayla Döndü

Çeşme Yelken ve Solo Yelek Kulübü sporcularından büyük başarı

Çeşme Yelken ve Solo Yelken Kulübü sporcuları İstanbul’da düzenlenen 420 – 470 Pirat Türkiye Şampiyonası’ndan 3 kupayla İzmir’e döndüler. Geçen hafta  gerçekleştirilen 420–470 Pirat Türkiye Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atan Çeşme Yelken ile Solo Yelken Kulübü sporcuları, Gençlik Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu’yu makamında ziyaret etti.

Türk yelkenciliği için çalışıyoruz

Yöneticiliklerini yaptığı Çeşme ile Solo Yelken Kulüplerinin son yıllarda yükselen bir başarı grafiği elde ettiğini belirten Çeşme Yelken Kulübü Başkanı Özlem Akdurak, İstanbul’dan da zorlu mücadelelerden sonra 3 kupa ile dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin yelken sporunda dünyada söz sahibi olmaması için hiçbir neden olmadığını ifade eden Akdurak, “Önemli olan elimizdeki genç ve yetenekli sporcularımızı doğru yerde doğru zamanda günışığına çıkarabilmek. Bundan sonraki dönemde de en yüksek başarılara imza atmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizlere her zaman destek olan İl Müdürümüz Ali Osman Tatlısu’ya teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.

Gençlerin başarısı

İstanbul Yelken Kulübü ev sahipliğinde 21 - 25 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleşen 420­470 Pirat Türkiye Şampiyonası’nda, Solo Yelken’den Arman Tıhmınlıoğlu ve Arman Çavdar; 420 sınıfında ilk kez girdikleri Türkiye Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atarak Genel ve Gençler sınıfında birinciliği elde ederek iki kupanın sahibi oldular. Çeşme Yelken Kulübü sporcuları olan Leyla Şenocak ve Aylin Tezol ekibi ise daha önceki senelerde olduğu gibi bayanlar sınıfında birincilik kupasını kaldırdılar.

Çeşme olimpiyatlara hazırlık merkezi olacak

Çeşme Yelken Kulübü Başkanı Özlem Akdurak ile Türkiye Şampiyonası’ndan kupalarla dönen 4 genç yelkenciye tebriklerini ileten Ali Osman Tatlısu, Türkiye’nin en seçkin sporcularının yer aldığı turnuvada İzmir'in de kazandığı başarılardan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Çeşme Yelken Kulübü Başkanı Özlem Akdurak sayesinde İzmir'de okullar arası yarışmalara başlandığını dile getiren Tatlısu, “Ülke olarak geçmişte olimpiyatlara katılmayı çok isterdik. Türkiye’de olimpiyatlara hazırlık merkezinin Çeşme'de olmasını istiyoruz. Çalışmalarımızı bu yönde yürütüyoruz. Ayrıca, sporcularımızın okulları ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Müdürlükleriyle çalışma yapıyoruz. Bu projeyle sporcularımız hem derslerini takip edecek hem de spor antrenmanlarını tam yapacak” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.