Çeşme'nin kurtuluşu hem karada hem denizde kutlandı

Çeşme'nin kurtuluşu hem karada hem denizde kutlandı

Alaçatı'nın kurtuluşunun 100. yıldönümü törenleri yapıldı.

Çeşme'nin 16 Eylül 1922'de düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıldönümü, Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda ve denizde gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.

aw714443-06.jpg

Çeşme'nin kurtuluşunun 100. yıldönümü nedeniyle bugün düzenlenen resmi tören, Çeşme Adliyesi kavşağından başlayan yürüyüşle başladı. Çeşme Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşünde Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve eşi Nuriş Oran, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Burak Kocaoğlu, resmi kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, mesleki oda temsilcileri, Çeşme Belediyespor ve Alaçatıspor takımları, teknik ekipleri ve yöneticileri ile vatandaşlar yer aldı.

aw714443-01.jpg

KURTULUŞ COŞKUSU DENİZE TAŞTI

Kurtuluş kutlamaları denizde de devam etti. Balıkçı tekneleri ile Ulusoy Limanı ve Çeşme Marina'ya ait tekneler, denizde gösteri yaptı. Gösteride, Türk bayrağı ile donatılmış tekneler meşaleler yakarak teknelerle oluşturdukları dalgalarla görsel şov yaptı. Çeşme'nin kurtuluşunun 100. yıl kutlama törenleri, bu akşam 20.30'da Çeşme Amfi Tiyatro'da Sunay Akın'ın sunumuyla Zafer Yolunda Söyleşisi ve Ajda Pekkan konseri ile sona erecek.

aw714443-04.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.