Çeşme'nin turizmi sağlıklı büyüyor

Çeşme'nin turizmi sağlıklı büyüyor

Konak Rotary Kulübü dönemin 4.olağan toplantısında İzmir’in gözde tatil beldesi Çeşme’de yapılan çalışmaları öğrenmek amacıyla Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ı konuk etti.

Konak Rotary Kulübü tarih, kültür ve lezzetin buluşma noktası, yazın İzmirlilerin ikinci adresi Çeşmeyi ilk ağızdan dinlemek üzere kendisi de Çeşme Alaçatılı olan Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ı ağırladı.

Çeşmenin medyaya yansıtıldığı gibi pahallı bir yer olmadığını söyleyen Dalgıç, “Ben de orada yaşıyorum Çeşme aslında yaşanması güç pahallı bir yer değil. Temel olarak şanslı bir coğrafyadayız. Kışın 40 bin olan nüfusumuz yazın gelmesiyle birlikte milyonları buluyor” dedi. Konak Rotary kulübü üyelerinden gelen soruları da yanıtlayan Çeşme Belediye Başkanı göreve geldiğinde ilk yaptığı işin plajların belediyeye devri olduğunu söyledi.

Dalgıç “Çeşme betonlaşmadı, yeşil alanlarımız çok fazla.. Ben imara 1 cm’lik bile yer açmadım mevcut imar analizlerinin izinlerini veriyoruz. 5 sene içerisinde Çeşme’nin alt yapısı, su ve kanalizasyon sistemi tamamen değişecek. Bundan 8 sene önce ot festivaline başladığımızda 500 kişiydik, şimdi ise 100 binleri aşıyor. Çeşme’ye Dünya’da örneği olmayan bir termal kür merkezi yapıyoruz içerisinde 5 hamamı olan. Çeşme günden güne büyüyor ve biz sağlıklı büyüyoruz” şeklinde konuştu.


Toplantı Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Lütfi Demir’in Muhittin Dalgıç’a katılımından dolayı teşekkür plaketi vermesiyle sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.