CEVAT KOÇ, KFC GIDA’NIN YENİ GENEL MÜDÜRÜ  OLDU

CEVAT KOÇ, KFC GIDA’NIN YENİ GENEL MÜDÜRÜ OLDU

Türkiye’nin önde gelen kuru gıda ihracatçı firmalarından K.F.C. Gıda'nın yeni genel müdürü Cevat Koç oldu. Koç, şirket stratejisinin gözden geçirilerek orta ve uzun vadeli planlamalar yapılacağını söyledi.

İhracatta ürün çeşitliliği ve ihracat hacmi ile Türkiye’nin lider firmalarından olan K.F.C. Gıda’da görev değişimi yaşandı. Firmanın uzun yıllardır genel müdürlük görevini sürdüren Sema Serinken görevini, yine uzun yıllardır firma bünyesinde gıda mühendisi olarak çalışan Cevat Koç’a devretti. Cevat Koç, Genel Müdürlük görevini üstlenirken Sema Serinken ise Genel Koordinatör olarak firma bünyesinde çalışmaya devam edecek. 
 
KOÇ’A GÜVEN TAM
KFC eski Genel Müdürü Sema Serinken ise görevine Genel Koordinatör olarak devam edecek. Serinken, alınan yeni kararla beraber takım olarak çok mutlu olduklarını ve beraber çalışmaktan keyif alacaklarını dile getirdi. Serinken, “Takım olarak yapılması gerekenden daha iyisini yapacağımıza ve beraber çalışmaktan keyif alacağımıza hiç bir şüphem yok. Bu dönemde şirketimizin yeni projelerle, yeni şirket kurulumları ve anlaşmalarıyla çok daha başarılı olacağına inanıyorum. Herkese bu konuda çok güveniyor, Cevat Koç'a yeni görevinde başarılar diliyorum" dedi. Firma olarak yeni projelerimiz var. Celep Ailesi’nin sağlam adımlarla büyümesi için Yönetim Kurulu Başkanımız Birol Celep’in yapmayı planladığı bir takım yatırımlar, inovatif projeler var. Bu süreçte içimizden gelen, şirketi yakından tanıyan birinin göreve getirilmesi bizi de mutlu etti. Cevat Beyi’in bu görevi başarıyla yürüteceğine inanıyorum. Birol Bey ve ben yeni dönemde Cevat Bey’in yanında olup ona danışmanlık yapacağız” diye konuştu.
 
17 YILDIR K.F.C.’DE
Kuru meyve sektöründe çalışmaya başlayan ilk gıda mühendislerinden olduğunu ve sektörü yakından tanıdığını dile getiren Cevat Koç ise, “K.F.C.’de çalıştığım süre boyunca ekip olarak hep en önde olalım, yenilikçi olalım, sektörde öncü olalım diye emek sarfettik. Şuanda da aynı hedefler için çalışan takımın başına geçtim. 13 gıda mühendisimiz var ve hepimiz aynı hedefler için çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Koç, sözlerini şöyle sürdürüdü; “Bunun yanında şirketin stratejisinin gözden geçirilmesi ve yeni bir stratejiyle hareket etmek adına çalışmalarımız olacak. Bir takım profesyonel danışmanlıklar da alacağız. K.F.C. Gıda olarak önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte neler yapacağımızı gözden geçireceğiz. Onun haricinde AR-GE ve inovasyon bizim için sonu olmayan alanlardır. Bu çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Öte yandan yatırımlarımız, makineleşmemiz ve makine parkımızın yenileme çalışmaları devam edecek. Gerek devlet teşvikleriyle gerek kendi imkanlarımızla yeni alanlarda, yan alanlarda yatırımlarımız olacak. Kısa zamanda farkımızı hissettireceğimizden eminim. Koyduğumuz kurallara öncelikle bizim uymamız gerekiyor. Hatalarımızı minimuma indirerek, iş kalitemizi yükselterek, işimize sahip çıkarak devam etmeliyiz. Tüm ekipten çok umutluyum.” 
 
CEVAT KOÇ KİMDİR?
Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden 1993 yılında mezun oldu. İş hayatına gazlı içecek üreten bir firmada Üretim sorumlusu olarak başladı, sonrasında kuru meyve üretimi ve ihracatı yapan şirketlerde çalıştı. 20 yılı aşkın bir sürede sektörün lider firmalarında üretim müdürü, fabrika müdürü, üretim planlama müdürü ve koordinatör olarak çalıştı. Kuru meyve tecrübesinin 17 yılını şu anda Genel Müdür’ü olduğu KFC Gıda AŞ.’de edindi. Çalıştığı süre zarfında innovatif proseslerin geliştirilmesi ve arge konularında aktif sorumluluk aldı, ARGE biriminin kurulmasında öncü rol üstlendi. 2015 yılının ikinci yarısında Dubai merkezli bir şirket ile hazır yemek sterilizasyonu projesini gerçekleştirip tesis kurulumunu yaptı. Burada pekiştirdiği tecrübesi ile Ekim ayının başında KFC Gıda AŞ.’nin Genel Müdür’ü olarak atandı ve görevini sürdürmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.