ÇEVRE DOSTU ÇOCUK PROJESİ GELİŞTİRİLDİ

ÇEVRE DOSTU ÇOCUK PROJESİ GELİŞTİRİLDİ

Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencileri Büşra Topal ve Feryal Özdemir ‘’Çevre Dostu Çocuk’’ projesini gerçekleştirdi.

 

Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencileri Büşra Topal ve Feryal Özdemir ‘’Çevre Dostu Çocuk’’ projesini gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen bu proje ile birlikte fidan dikim etkinliği ve çevre temalı resim, şiir, kompozisyon yarışması yapıldı.

Proje kapsamında Uşak Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulu’nda 18-28 Nisan arasında çevre temalı resim, şiir, kompozisyon yarışması düzenlendi. Topal ve Özdemir, her kategoride ilk 3’e giren öğrencileri, 5 Mayıs’ta ödül töreni düzenleyerek hediyelerini takdim ettiler.

Proje hakkında Büşra Topal ‘’İnsanoğlunun doğal çevreyi sınırsız bir kaynak olarak görmesi ve doğal çevrenin vermiş olduğu imkanları gelişigüzel bir şekilde kullanması günümüzde karşılaştığımız çevre sorunlarının altında yatan nedenlerdendir. Çevre sorunları sadece teknoloji veya yasalarla çözülebilecek bir sorun değildir. Çevre problemlerinin çözümünde bireysel tutum ve değer yargılarının etkisi önem arz etmektedir. Bu açıdan bakıldığında ortaöğretim kademelerinde bulunan öğrencilerin çevreye yönelik olumlu tutumlar edinmeleri, bunu ileriki hayatlarına taşımaları hem bireysel hem de toplumsal çevre geleceğimiz açısından son derece önemlidir. Buradan yola çıkarak başlattığımız projede geleceğin yetişkin bireylerinin çevreye karşı duyarlı olmalarını amaçladık.  ‘’ dedi.

300 FİDAN DİKDİK

Feryal Özdemir ise, projeleri kapsamında ayrıca  Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulu ile birlikte fidan dikim etkinliği düzenlediklerini ve 120 öğrenci ile birlikte toplam 300 fidan diktiklerini belirtti. “Çevre bilincinin geliştirilmesinde fidan dikimi ile birlikte onların çevreye karşı ilgilerini arttırmak ve öğrencileri fidan dikimi sürecine dahil ederek çevreye karşı duyarlı olmalarını  amaçladık” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.