Çevre kirliliği havadan da görüntülendi

Çevre kirliliği havadan da görüntülendi

Türkiye’nin en büyük firmalarından olan Sütaş’ın Tire’deki fabrikasından alınan sıvı atıkların tarım alanlarına döküldüğünü drone işte böyle tespit etti. Çevre kirliliğinin sistematik yapıldığına dair delil fotoğraflar şok etti.

Tire Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan SÜTAŞ firmasına ait biyoenerji üreten tesisten vidanjörlerle taşınan atıkların ovalara döküldüğünü daha önce Medya Ege olarak defalarca gündeme haber olarak taşıdık.

Ovaya dökülen sıvı atıklar buradan Küçük Menderes Nehri’ne sızdığını, vidanjörlerle organize sanayi bölgesinden alınan ve bölgenin ana çıkış kapısından değil de arka kapıdan çıkarlan atıklar tarım alanlarına döktüklerini fotoğraflamıştık.

Yıldan yıla kirlenen ve bir dönem onlarca canlının yaşandığı Küçük Menderes Nehrine sızan, sofralarımıza sebze yetiştiren tarım alanlarına dökülen sıvı atıkların, hem doğaya hem de insan sağlığına zararlı olduğu iddialarına ise geniş geniş yer verdik. Çevre kirliliğine karşı, bütün yetkilileri çare üretmeye çağırdık.

Fotoğrafları gören tarım uzmanları,  Tire’de vidanjörlerle Küçük Menderes Çayı’na boşaltılan içerisinde atıkların Torbalı, Bayındır, Tire,  Ödemiş, Kiraz ve Beydağ’daki tarım arazilerini yok ettiğini iddia ettiler. Yörede tarımla uğraşanlar ise bu atıkların, tarım yoluyla insanlar geçeceğini ve bunun da kanser de dahil bir çok rahatsızlığı beraberinde getirebileceğini korkularını dile getirdiler. 

Sağlıklı bir çevre için Tire’de daha neler olduğunu araştırırken, gökyüzüne kaldırdığımız drone, kirlenmeyi bir kez daha tespit etti. Gökyüzünden, vidanjörlerin sistemli ve asimetrik olarak çevre kirliliğini yaratmaya devam ettiğini görüntüledi. Gökyüzünden çektiğimiz bu çevre kirliliğini bir kez daha hem çevreci kamuoyuna, hem de yetkililere delil olarak sunuyor.  Basın olarak, olası bir çevre felaketi, sağlık felaketi yaşamamak için herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz. 

tire-sutas,-(1).jpgtire-sutas,-(1).pngtire-sutas,-(2).jpgtire-sutas,-(2).png
tire-sutas,-(3).jpgtire-sutas,-(3).pngtire-sutas,-(4).jpgtire-sutas,-(4).png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.