Çevre Mühendisleri kamuya atanmak istiyor

Çevre Mühendisleri kamuya atanmak istiyor

Sosyal medyada kampanya başlattılar.

Devletin sanayi ve çevre dengesini koruması adına Çevre Mühendislerine yatırım yapması ve kamuda istihdam edilmelerini talep eden çevre mühendisleri, seslerini duyurabilmek adına sosyal medyada etkinlik yapma hazırlığına girdiler. #kamuyaçevremühendisilazım hashtagi altında toplanarak seslerini milyonlarca kişiye ve devlet yetkililerine duyuracak olan çevre mühendisleri vatandaşlardan da yardım destek talep ettiler.

Sosyal medyada yapacakları kampanya hakkında açıklamalarda bulunan atanamayan çevre mühendisleri, açıklamalarında şu ifadelere yer verdiler:

"Günümüzde artık küresel ısınma,iklim değişikliği,orman yangınları,susuzluk gibi problemler çokta görülmeye başlamıştır. Yakın zamana kadar sadece belli çevreler tarafından konuşulan bu durumlar artık geniş kitlelere yayılmış ve etkileri herkes tarafından görülmeye başlanmıştır.

Dünyanın ve ülkemizin fazlaca tahrip edildiği bu zamanlarda çevreyi aldırmaksızın yaşamanın doğurduğu sonuçlar hayatımızı birebir etkilemekte ve yaşam standartlarımızı düşürmektedir.Örneğin şu an sürmekte olan Rio 2016 Olimpiyatları’nda karşılaşılan çevre sorunları 10 Milyar dolarlık bir yatırım yapılmasına karşın halen büyük ölçüde kendini göstermekte zamanında değil de sonradan alınan önlemlerin faydasız  kalacağını gözler önüne sermektedir.

Bugün Çevre Mühendisleri hava, su ve toprak gibi tüm çevresel ortamların korunması, kirlilik arıtımı, atık yönetimi, sürdürülebilir kalkınma, kaynakların kullanımı, yenilenebilir enerji üretimi ve yönetim sistemleri gibi bir çok alanda çalışmalarına devam etmektedir.

Ülkemizin sanayi ve çevre dengesini kurmak adına devletimiz Çevre Mühendislerine yatırım yapmalı ve bu yüzden kamuda istihdamına gerekli önemi vermelidir. 17 Ağustos’ta #kamuyaçevremühendisilazım hashtagı altında toplanıp sesimizi duyurmak adına bir etkinlik düzenliyoruz. Ülkemle daha güzel yarınlara diyorsan sende katıl. Desteklerinizi bekliyoruz…"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum