Çevrecilik Bu! Başkanlık Bu!

Çevrecilik Bu! Başkanlık Bu!

Medya Ege Gündemi; Çevrecilik Bu! Başkanlık Bu!

Çevre dediğinizde hayata dair, yaşama dair, geçmişten geleceğe doğru güzel ne varsa, güzel kalması gereken varsa her şey aklımıza gelir.

Bundan yıllar öncesinin dünyası ile bugünün dünyası arasındaki sıcaklık, soğukluk, yaşamsal haklarımızın ne kadar değiştiğine ve bu değişime en büyük etkeninin de çevreyi kirletmemiz olduğuna artık hepimiz hem fikiriz.

Gerçekler bu kadar göz önünde iken bugün çevrenin korunması ve faydası için kim ne yaparsa başımızın üstünde taşınmayı hak ediyor.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin gibi!

aw006186-01-001.jpg

Başkan Yetişkin, belediyeni bünyesindeki Seferihisar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nü sıkı denetim ve görevlendirme ile çalıştırarak Seferihisar sınırları içinde tam 3 bin 445 litre atık yağı toplattırdı.

Bu atık yağları ekibiyle birlikte toplamasaydı, muhtemelen çevreye karışacak, çevreyi kirletecek olan bu yağlar dünyanın, insanların geleceğini de yok etmeye devam edecekti.

Kullanılan suyun kirlenmesinin yüzde 25’inin bu tür atıklardan kaynaklandığını düşündüğünüzde bile ne kadar çevreci bir çalışma ve sonuç olduğunu anlamak mümkün.

Başkan yetişkin sadece ekibiyle bu işi başarmadı tabi ki, Seferhisarlıların da çevreye karşı duyarlılığıyla.

Onlar da Seferihisar düzleminde, çevreyi korumanın kapı önünde başlayacağını ve sonrasında bütün dünyanın kurtulacağını çok iyi biliyorlar.

aw006186-02-001.jpg

Bunun aynısı ve hatta daha fazla litresini diğer ilçeler ve iller için de olmasını dileyelim.

Hepimiz bu dünyada geçiciyiz ama çocuklarımızın emaneti dünyayı onlara yaşayabilecekleri şekilde bırakmaktan da sorumluyuz.

Bugün aşırı sıcakların ve aşırı soğukların, ani yağmurların, şaşırtan iklim değişikliklerinin temelinde bugün hayatta olan hiç kimsenin sorumluluğu yok.

Bugün hayatta olmayan ve çevreyi bizim için koruyamayan insanların sorumluluğu var.

Bütün çevre adına, bütün canlılar adına, bütün dünya adına, bütün insanlık adına Başkan İsmail Yetişkin’e, ekibine ve Seferihisarlılara sonsuz teşekkürler.

İyi ki çevre için varsınız!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.