Çevrimiçi alışverişe ilgi artıyor

Çevrimiçi alışverişe ilgi artıyor

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi tarafından yayımlanan ve Türkiye’yi de kapsayan verilere göre, geçtiğimiz yıl internet kullanıcılarının %74’ü çevrimiçi ortamda ürün ya da hizmet satın aldı.

Pandemiyle çevrimiçi ortama taşınan ürün ve hizmet alışverişi, tüketici alışkanlıklarındaki yerini sağlamlaştırıyor. Küresel danışmanlık şirketi PwC’nin geçtiğimiz yılın sonunda yaptığı küresel tüketici anketi, 100 kişiden 41’inin akıllı telefonlarından günlük ya da haftalık olarak alışveriş yaptığını gösterdi. Hizmet pazaryeri Proyolla’nın Kurucusu Tuncer Türker, konuyu şu sözlerle değerlendirdi: “Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi de kapsayan verileri, 2021'de internet kullanıcıların %74'ünün çevrimiçi ortamda ürün ya da hizmet satın aldığını ortaya koyuyor. 2021’in ikinci yarısının açılmaların başladığı dönem olduğunu düşündüğümüzde tüketicilerin bu alışkanlığı kalıcı gibi görünüyor. Biz de Proyolla olarak tüketici ihtiyaçlarından hareketle profesyonel hizmet verenlerle almak isteyen son kullanıcıları buluşturan platformumuzu pandemi döneminde hayata geçirdik.”

unnamed-001.jpg

“Türkiye’de hizmet pazaryeri açığı var”

TÜİK’in son verilerine göre, Türkiye'de istihdamın %55,2'si hizmet sektöründe yer aldı. Geçtiğimiz yılın ortalarından bu yana yükselen güven endeksi, sektörün geleceğine ilişkin tutumun iyimser olduğuna işaret etti. Bu gelişmelere rağmen Türkiye’de hizmet platformu açığı olduğunu düşünen Tuncer Türker, konuya ilişkin “Ev ve ofis temizliği, tadilat, montaj, boya badana, nakliye gibi başlıkları kapsayan küresel ev hizmetleri pazarının 2026’ya kadar 2,9 trilyon dolar değere ulaşması öngörülüyor. Türkiye’nin bu sektördeki açığından hareketle kurduğumuz Proyolla ile pandemi döneminde artan talep sayesinde büyüme hedeflerimizin 2 yıl önüne geçtik. Ev hizmetlerinin yanı sıra özel ders, düğün organizasyonu, evde sağlık hizmetleri gibi iş alanlarıyla çeşitlendirdiğimiz platformumuz son kullanıcıya hizmet satın almanın modern, kolay ve hızlı bir yolunu sunuyor” değerlendirmelerini paylaştı.

“Hem tüketiciyi hem profesyoneli koruyoruz”

Kullanıcıların %77'sinin bir hizmet satın almadan önce hizmet verenlere dair değerlendirmeleri incelediğini hatırlatan Proyolla Kurucusu Tuncer Türker “‘İşinizi şansa değil, profesyonellere bırakın’ mottosuyla faaliyet gösteren Proyolla olarak ev, ofis ve apartman temizliği, evden eve şehirlerarası nakliye hizmeti, özel ders hizmeti gibi en çok talep gören kategoriler başta olmak üzere platforma katılan tüm profesyonelleri değerlendirme süreçlerine tabi tutuyoruz. Böylece son kullanıcıyı en nitelikli ve en uygun fiyatlı hizmet verenlerle buluşturuyoruz. Ayrıca Türkiye'nin en yenilikçi ve profesyonellere değer veren hizmet pazaryeri olarak profesyonel, usta ve zanaatkarların haklarını da platform aracılığıyla verdikleri hizmetlerden komisyon almayarak koruyoruz. Hedefimiz, yakaladığımız ivmeyle komisyonsuz iş modelimizi Türkiye’nin dört bir köşesine ulaştırarak işini iyi yapanlarla hizmete ihtiyaç duyanları bir araya getirmeye devam etmek ve Türkiye pazarındaki boşluğu tamamladıktan sonra yurt dışına açılmak” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.