Çevrimiçi “Yaşlılık Sempozyumu”

Çevrimiçi “Yaşlılık Sempozyumu”

Bu yıl 13.cüsü düzenlenen Uluslararası İzmir İleri Yaş Sempozyumu, 29-30 Eylül  2020 tarihleri arasında online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilecek. Sempozyumun bu yıl ki teması ise “Sars Cov-2 Pandemisi ve Yaşlı Sağlığı” olarak belirlendi.

Ege Geriatri Derneği önderliğinde, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Tınaztepe Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlenen Sempozyumun Başkanlığını Dokuz Eylül Üniversitesi Halk Sağlığı Bilim Dalından Doç. Dr. Hatice Şimsek Keskin yapacak. Sempozyuma alanında uzman birçok akademisyen katkı sağlayacak.

Pandemide yaşlı yaklaşımı nasıldı?

Ege Geriatri Derneği Başkanı Doç. Dr. Sevnaz Şahin “Her yıl yaşlılık haftasında gerçekleştirdiğimiz Sempozyumumuzu bu sene pandemiden dolayı 29-30 Eylül tarihlerinde çevrimiçi yani online olarak organize ettik.Temamız ise bütün dünyayı sarsan ‘Sars Covid-2 Pandemisi ve Yaşlı Sağlığı’. Sempozyumda pandemiyi yaşlılar açısından değerlendirmeyi hedefledik. Yaşlı bakış açısıyla neler oldu? Neler olmakta ve gelecekte bizi neler beklediğini değerlendireceğiz. Alanında uzman akademisyenler hem tıbbi, hem psikolojik, hem de sosyolojik olarak değerlendirmeler yapacak. Amerika ve Japonya örneklerini göreceğiz. Türkiye örneklerini ayrıca irdeleyeceğiz. İleri yaşta birçok kısıtlamalar yaşandı ve hala yaşıyor bunlar nelere sebep oldu, medyada neler oldu, medyanın yaşlıya yaklaşımı nasıldı gibi birçok konuyu tartışacağız. Son oturumda da devam eden süreçte neler yapabilirizi tartışacağız. Hangi önlemler alınmalı? STK’lar neler yapabilir? Yerel yönetimler ve merkezi yönetimin görevleri? Yaşlıya nasıl daha fazla destek olunabilir? Biz bu sempozyumda akademisyenler olarak bir araya gelip bunları tartışıp öneriler oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.