Çeyrek kaç lira oldu?

Çeyrek kaç lira oldu?

Kapalıçarşıda 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 1,51 düşüşle 130,50 liradan tamamladı.

6 Aralık tarihinde altın fiyatları sabah saatlerinde anlık düşüş ve yükseliş içindeyken, öğleden sonra fiyatlarda düşüş yaşanmaya başladı. Değişen oranlarda altın piyasası öğleden sonra hareketlenmeye başladı. Düşme oranı %-0.60 civarlarında. Çeyrek altın ne kadar oldu?

İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 214,00 lira, Cumhuriyet altını 873,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 1,51 azalışla 130,50 liradan işlem gördü. 

NEDEN ÇEYREK ALTIN?

Türkiye'de vatandaşların en çok kullandığı altın türü çeyrek olarak biliniyor. Uzmanlara göre, altının Türklerdeki yeri ve önemi büyük olduğu için, ne ucuz bir altın alma isteğindeler ne de pahalı. Çeyrek altın hem alınabilecek bir durumu var hem de en çok kullanılan altın türü. Düğünlerde, sünnetlerde, özel günlerde, yardım amaçlı zamanlarda kullanılan en değerli altın türüdür.

ALTININ OSMANLI'DAKİ DEĞERİ

Osmanlı zamanında Orhan Bey ile altına geçen halk, zaman dilimi içerisinde sarraf alanında lonca teşkilatı üzerinden kendini geliştirmeye başladı. Kanuni Sultan Süleyman zamanından sonra, sarraf işleriyle uğraşan insanların çoğu altını kendi arasında ayırmaya başladı. Sultani denilen bu altınlara, Tam sultani, yarım sultani, çeyrek sultani ile sınıflara ayıran sarraflar, bu sayede altın piyasasındaki düzensizliği sona erdirmek istemişlerdir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.