Cezaevi yerine okul temizliğine

Cezaevi yerine okul temizliğine

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta hayata geçirilen proje ile Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanan hükümlüler cezaevinde yatmak yerine kalan cezalarını okulları temizleyerek ödüyor.

Konak Belediyesi’nin ilçe genelindeki ilkokullar için görevlendirdiği ‘temizlik ekibi’ çalışmalara başladı. Hafta içi her gün bir eğitim yuvasını baştan aşağı temizleyecek olan ekipler, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında kalan cezalarını kamu hizmetinde çalışarak ödeyen hükümlülerden oluşuyor.  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’yle yapılan protokolle hükümlüler cezalarını okulları temizleyerek öderken, bu sayede öğrenciler de pırıl pırıl sınıflarda ders görüyor.


SINIFLAR PIRIL PIRIL
Yaz aylarında 100’ün üzerinde okulun bakım ve onarımını gerçekleştiren Konak Belediyesi, eğitim yuvalarına bu kez temizlik desteği vermeye başladı. Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen proje kapsamında personel ve kaynak yetersizliği nedeniyle zorluk yaşayan okullara temizlik personeli gönderiliyor. Kurulan temizlik ekiplerinde Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında kamuda çalışmasına izin verilen hükümlüler görev alıyor. Sabah ve öğlen olmak üzere 4’er kişilik iki ekip, hafta içi her gün Konak’taki iki ilkokulun temizliğini yapıyor. Kalan cezalarını cezaevinde yatmak yerine, okul temizliği yaparak ödeyen hükümlüler, eğitim yuvalarını pırıl pırıl hale getiriyor. Başlarındaki sorumlunun gözetiminde koridorları, sınıfları, tuvaletleri ve bahçeyi baştan aşağı temizleyen hükümlüler, pencereleri ve sıraları da en ince ayrıntısına kadar siliyor. 


GÜNDE DÖRT SAAT TEMİZLİK
Kalan bir yıllık cezasını okul temizliği yaparak ödeyen hükümlülerden Yasin Samet Kaya, “Adli para cezam vardı. Cezamı ödemediğim için denetimli serbestlikten faydalandım. Şimdi okulların temizliğini yapıyorum. Sonuç olarak faydalı bir işte çalışarak cezamı ödüyorum. Öğrenci kardeşlerimizin daha temiz okullarda eğitim görmesi bizim için de güzel bir duygu oluyor” dedi. Ekipte yer alan Lokman Güneş de, “Günde dört saat çalışıyoruz. Okulların daha temiz olması için elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz” diye konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.