Cezaevinden çıkan şok sözler!

Cezaevinden çıkan şok sözler!

Arif Çayan yazdı...

İhaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma ile sahtecilik suçlamasıyla açılan ve FETÖ'nün sözde 'belediyeler imamı' olduğu iddia edilen Erkan Karaarslan'ın, duruşma salonundaki son ifadesi beni şok etti.

Erkan Karaaslan, "14.03.2019 tarihinde avukat görüşü adı altında cezaevinde beni görüşmeye çıkarttılar. Bu görüşmeye çıkartmadan önce psikoloğa götürdüler. Bir baskı olup olmadığını sordular, Bir baskı olmadığına dair beyanda bulundum. Avukat görüşüne girdiğimde ceza evinde girmesi mümkün olmayan Aydın ilinde gazetecilik yapan Serhan Seyhan isimli gazeteciyi gördüm, bu kişi avukat değildir. 14.03.2019 tarihli kendisinin bana yaptığı görüşmede başta Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu hakkında CHP başkanları hakkında beyanda bulunmam halinde o gün itibariyle tahliye olacağımı, bu duruşma dahil başka duruşmalarda da tahliye olacağımı, aksi takdirde hüküm giyeceğimi bana beyan etmiştir. Bu görüşmenin ardından yargılanmamın belediye başkanları ile ilgisinin olmadığı söyledi. Kendisine faks göndereceğini belirttim. 15.03.2019 tarihinde Ankara Cumhuriyet Savcısı beni odasına davet etti. Çektiğim faksın devlet kurumlarından çıkmasının mümkün olmadığını, istediğim kişi ile beni görüştürebileceğini söyledi. Tutanaklara ismini geçmesini istemediğim bakanlar bana ve aileme ulaşarak belediye başkanları aleyhinde beyanlarda bulunmamı istediler. Davalardan beraat etmemi ve tahliye olmamı da bu beyanlar ile ilişkili olacağını söylediler. Bu süreç devam etmiştir. 18-19-20-27 Mart'ta cezaevine talebim olmaksızın gelenler olmuştur. Bunlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuru yaptım" dedi.

Bu cümleleri okuduğumda.  Bir an doğru olduğunu düşündüm. Bir an yalan olduğunu düşündüm. Ama her ikisini de düşündüm.

Doğru olduğunu düşündüğümde, cezaevine kimlerin, hangi amaçla ve neye girdiğini düşündüm.

Cezaevinde kalan kişiyle, herkes eline kolunu sallayarak görüşle talebinde bulunamıyor. Benim bildiğim, kişinin yakınları ve avukatı görüşebiliyor.

Bunun dışında cezaevi savcısı, müdürünün özel iznini alabilenler görüşebiliyor.

Peki, Erkan Karaarslan’ın talebim olmadığı halde görüşmeye gelenler dediği kişiler kimler ve ne amaçla oraya görüşme yapmaya gidiyorlar.

Yalan olduğunu düşündüğümde, cezaevinde kalan kişinin böylesi yalanları rahatlıkla söylemesine izin verilmemesi gerektiğini düşündüm.

Böyle bir görüşmesi olmadı, böyle görüşmeye gelenleri olmadıysa da, o zaman da yetkili ve makam sahibi birilerinin ortaya çıkıp, iddialar yalandır demesi gerekir.

115302.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.