ÇHD'ye Baskın: Çok Sayıda Avukat Gözaltında

ÇHD'ye Baskın: Çok Sayıda Avukat Gözaltında

Çıkarılan KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği'ne üye 7 avukat, büroya yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği’nin faaliyetlerine devam etmek isteyen üyeleri Ankara'daki Genel Merkezleri'nden polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı.


Dernek üyelerine destek vermek için gelen vatandaşlar sokak üzerinde uzun süre slogan attı. Polis ekipleri gruba biber gazıyla müdahalede bulundu.
Dernek üyeleri ile yapılan görüşmelerin ardından anlaşma sağlanamaması üzerine Çevik Kuvvet ekipleri ve Özel Harekat Şubesi polisleri avukatlı bürosuna baskın düzenledi.
Bölgeye çok sayıda polis zırhlı aracı, itfaiye ve sağlık ekibi geldi. Yanlarında getirdikleri koçbaşı ve zincir kesme makasıyla kapıyı açan polisler dernek üyelerini darp ederek gözaltına aldı.
Dernek üyesi 7 avukat gözaltına alındı.

Konuyla ilgili ÇHD'den şu açıklama yapıldı:
 

FAŞİZME BOYUN EĞMEYECEĞİZ!
Çağdaş Hukukçular Derneği'nin faaliyetleri OHAL Kanunu md. 11 uyarınca 3 ay süre ile durduruldu. Bekliyorduk, şaşırmadık! Söz konusu faaliyet durdurma ve mühürleme kararının pratik sonuçlarını halkımızla ve halk düşmanları ile paylaşmayı bir borç biliriz.
Herkesin bildiği üzere; ÇHD kimsenin icazeti ile kurulmamıştır. Bu hali ile ÇHD'nin faaliyetlerini ne zaman durduracağına kendisinden başka hiçbir güç karar veremez. Bugünün faşizm koşullarında derneğimizin faaliyetlerini durdurmaya kimsenin gücü yetmez, yetemez. Dün nasıl faşizmin karanlığı karşısında direniyorsak, bugün de, yarın da aynı pratiğin temsilcisi olacağımızdan kimse şüphe duymasın.
Bizim için; OHAL'in ilan edildiği ilk günden bu yana yapılmış tüm yasalar, ilan edilen KHK'lar, yargı kararları, yok hükmündedir. Türkiye'de zaten bir ayağı çukurda olan hukuk sistemi OHAL ile birlikte tümüyle çökmüştür. Bizler zalimin yasa ve yasaklarını tanımıyoruz, herkesi bu tutumda birleşmeye çağırıyoruz.
ÇHD, bu coğrafyanın ezilen, sömürülen, iktidar eliyle öteki ilan edilenlerinin derneğidir. Ancak 
yalnızca bu da değildir. Aynı zamanda bu coğrafyada zulme ve sömürüye karşı direnen kim var ise, onun da derneğidir. Bir fiske ile sökülüp atılacak mühürlerle bu gerçeği değiştirmeye kimsenin gücü yetmez.
Egemene sesleniyoruz: Biz savaş davetinizi çoktan kabul etmiştik. Dün dernek binalarımızı talan ettiğinde nasıl direndiysek, bugün de öyle direniriz ama asla boyun eğmeyiz! Bugüne kadar ÇHD'yi hiçbir kuvvet, baskı, saldırı sindiremedi. Bundan sonra, bunu başarabileceğini ummak safdillikten başka bir şey değildir. Bu coğrafyanın ezilen-sömürülenlerini, baskı ve zulme direnenlerini karşınızda hiç yalnız bırakmadık, bundan sonra bırakacağımızı umuyorsanız yanılıyorsunuz!
Yıllar önce kapımıza polisle dayandığınızda ilan etmiştik; tüm dosta düşmana yine ilan ediyoruz; derneğimiz açıktır, açık kalacak! Aksini iddia edecek olan varsa buyursun gelsin! Bugüne kadar susmadık, yine susmayız!
Faşizm karanlığına karşı direnenlere sözümüz; ÇHD'nin kapısı açıktır! ÇHD, tüm gücüyle faşizm karşısında direnmeye, direnenleri savunmaya, mücadeleye devam etmektedir. Ötesinde; direniş çizgimizden bir adım geri düşeceğimizi uman var ise; şimdiden geçmiş olsun dileriz!
ÇHD Susmadı, Susmayacak!
ÇHD Genel Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.