CHP artan araç servisi ücretlerine dikkat çekti!

CHP artan araç servisi ücretlerine dikkat çekti!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yetkili araç servis ücretlerinde ciddi artışlar olduğunu söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tüketici Kanun Teklifinin görüşüldüğü Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Toplantısında söz olarak, yetkili araçların bakım servisleri ile kargo ve kurye şirketleriyle ilgili görüş ve önerilerini sıraladı.

DENETİM ŞART

Tüketici kanun teklifi yetkili servis lehine düzenlemeler içermesi nedeniyle konuşan Gürer, yetkili servislerin yedek parça ve işçilik ücretlerinin artışların dikkat çekici olduğunu, işçilik ücretlerinin işçi verilen yevmiye ile orantısal olmadığını ve sürekli artığını belirtti.

1000 LİRA İŞÇİLİK ÜCRETİ

Özel servis ile yetkili servis arasındaki ayrım derinleştiğini belirten Ömer Fethi Gürer, “Yetkili servislerin denetim ve kontrolü yapılıyor mu ? bir aracınıza bir gün için bin lira işçilik ücreti alıyorlar. O işçiliği ,yapanın aldığı maaşa oranlarsanız alınan işçiliğin fahiş olduğunu görürsünüz.” dedi.

fotograf-001.jpg

SERVİSLER KONTROL ALTINA ALINMALI

Yetkili servislere zorunlu gidişte, anormal fiyat artışlarının görüldüğünü kaydeden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yedek parçanın fiyatı orijinal kullanılma zorunluluğu olmadığı hâlde fiyatlar katlıyor, yetkili servis, işçilik ücreti ise sürekli katlıyor. Bir aracın bakımı , 7 bin lira buluyor. bakım ücreti çıktı. Eğer özel-yetkili servis ayrımı olacaksa burada da bir düzenlemenin zorunluluğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

KARGO VE KURYE ŞİRKETLERİ İÇİN SORUMLULUK MEKANİZMALARI OLUŞTURULMALI

Kargo ve kurye şirketlerinin getirdiği ürünlerin süresi içinde gelmemesi, ürünlerin bozulmasına ayıplı ya da olumsuz bir ürün haline gelmesine neden olduğuna işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bunların getirdiği ürünlerin süresi içinde gelmemesi, ürünün bozulması ya da ayıplı, olumsuz bir ürünün gelmesi hâlinde sorumluluğu olmalı, böyle bir sorumlulukları da yok. İçeriği getirdikleri ürünle ilgili olumsuz, farklı bir ürün de olsa onunla ilgili de bir kontrol mekanizması, bir sorumluluk mekanizması yaratılmalı” ifadelerini kullandı.

AKARYAKIT MAĞDURİYETİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, akaryakıt ürünlerine hemen her gün gelen zamların, tüketicinin bu konuda ciddi mağduriyet yaşadığını da sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.