CHP, "Asgari ücret artırılsın"

CHP, "Asgari ücret artırılsın"

Yılda bir kez belirlenen asgari ücret tutarının, 6 aylık periyotlarla belirlenmesinin içinde bulunulan koşullarda şart olduğunu ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ekonomik krizin derinleştiğini söyledi.

Sabit ve dar gelirlilerin büyük bir sıkıntı içinde yaşamlarını sürdürdüklerimi, her kesime sağlanacak iyileştirme yanında asgari ücretinde haziranda yeniden belirlenmesi gerektiğini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İş Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verdiğini, yılda bir kez belirlenen asgari ücret tutarının, 6 aylık periyotlarla belirlenmesinin içinde bulunulan koşullarda şart olduğunu ifade etti. Gürer, “Toplumun her kesimi ağırlaşan ekonomik sorunlardan dert yanıyor. Asgari ücretlilerde, emeklilerde, işsizlerde yaşayabilecek kadar gıdaya erişmeye çalışıyor. Bu bağlamda AKP iktidarı adım atmak yerine sorunları adeta seyredip yoksullaşan Halkın duyguları ile de oynanıyor.

AKP kurmayları her konuda olduğu gibi asgari ücrette de farklı farklı açıklamalar ile kafa karıştırıyorlar. Cumhurbaşkanı çalışanı enflasyona ezdirmeyeceğiz diyerek asgari ücret için Haziranda değerlendirileceği ima ediyor bir kaç gün sonra asgari ücret belirlemesi Aralık ayında olacağını söylüyor. Aradan bir süre geçiyor. AKP kurmayları yine farklı açıklamalar yaparak belirsizliğe ve duygularla oynamaya başlıyorlar. Asgari ücret iki ayda enflasyon karşısında erimiş, açlık sınırı altında kalmıştır. Mutlaka 6 ayda bir enflasyon karşısında yeniden değerlendirilip artışa gidilmelidir.” diye konuştu.

fotograf-2.jpeg

Gürer, “Halkın her kesimi krizi derinden hissettiğini. çarşı, pazar ve marketlerde temel gıda ürünlerine gelen zamların yurttaşları sağlıklı beslenmeden alıkoyduğunu ve ağız tadı ile bir Ramazan dahi taşıyamadığını da ifade etti.

TÜİK VERİLERİ DAHİ YÜKSELİŞTE

Ekonomik krizlerin her kesimi olumsuz yönde etkilediğini ancak sabit gelirli emekli ve asgari ücretle geçinmek zorunda kalanların gelir gider dengesinin tümden oynadığını belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ AKP iktidarı sokağın sesini duymuyor.20 yıllık iktidar gözlerini sorunlara kapatır noktaya erdirdi. Çarşı, pazar, market fiyatlar artmış yanında ısınma, aydınlanma, ulaşım giderleri katladı. Emekli ve memur maaşları da enflasyon karşısında alım gücü tümden daraldı.2022 yılı asgari ücretle çalışan işçinin aldığı zammı kısa bir sürede erimesi de geçim döküntüsünü katladı. Her ay enflasyon rakamlarından yaşanan artış neticesinde geçim sıkıntısı çeken kesimlerin maaşlarının enflasyona ezdirilmemesi için önlem alınmalıdır. Memur ve emekli maaş artışı TÜİK verilerine göre yapılmaktadır. TÜİK enflasyon verileri güvenilirliğini geniş kitlelerde yitirmesine neden olan mevcut Enflasyonu düşük gösterme yöntemlerinden vazgeçmeli ve Vatandaşın yaşadığı enflasyona odaklanmalıdır. Bu durumda ücretlerde gerçekçi bir artış kısmi de olsa bir rahatlık sağlayabilir.” dedi.

ASGARİ ÜCRET 6 AYDA BİR BELİRLENSİN

Gürer, ”Asgari ücretin altı aylık periyotlar halinde belirlenmesi, asgari ücretle hayatını idame ettirme çabasında olan vatandaşların enflasyona karşı dirençlerinin artırılması noktasında son derece önemlidir. Bu nedenle hatırladığım kanun teklifi TBMM başkanlığına verdim. Enflasyon rakamlarının artışının engellenememesi sonucunda, asgari ücret tutarının her geçen gün değer kaybetmesinin önüne geçilmesi amacıyla asgari ücret miktarının altı aylık periyotlar halinde belirlenmesi için verdiği kanun teklifi TBMM de bir an önce görüşülmelidir. Ülke içinde bulunduğu sorunlu süreci yaratan AKP iktidarı yoksullaşan ve geçim sıkıntısı yaşayan kesimlerin durumunu görmezden gelmekten vazgeçmelidir yaygınlaşan yoksulluğa karşı asgari ücretliyi bir nebze koruyacak kanun tekliflerimiz ve önerdiğimiz çözümler bir an önce mecliste ele alınıp değerlendirilmelidir ” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.