CHP, Bakan Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu!

CHP, Bakan Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu!

CHP, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunuyor.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na dönük linç saldırısına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde açıklama yapan Özkoç, avukatları ile birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve gerekli önlemleri almayan kolluk kuvvetleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu. Özkoç yaptığı açıklamada, "Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Suçunu işleyen şüpheli Süleyman SOYLU hakkında soruşturma başlatılması ve öncelikle Anayasa 83 maddesi gereğince şüphelinin dokunulmazlığı kaldırılmak üzere TBMM’ye Fezleke düzenlenmesi sonrasında da kamu davası açılmasını" isteyeceklerini belirtti. CHP'li vekiller ve avukatları daha sonra Adliye'ye girerek suç duyurusunda bulundu. 

Suç duyurusunda şu ifadeler yer aldı;

"Şüpheli Süleyman Soylu; sistematik bir biçimde halkın bir kesimini diğer bir kesime karşı sürekli olarak kışkırtan, tahrik eden söylem ve eylemlerde bulunmuş, kendisine yönelik yapılan haklı eleştirileri önemsemeyip bilinçli bir şekilde eylemlerine devam etmiş ve Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Suçunu işlemeye yönelik kastının yoğunluğunu ortaya koymuştur!

Suç duyurusunda Süleyman Soylu'nun Esenler AK Parti İlçe Başkanlığı ziyareti sırasında; '' ...Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim, CHP İl Başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin diye. Bu kadar basit...'' açıklaması ve A Haber'de yaptığı açıklamalar kanıt olarak gösterildi. 

Suç duyurusunda, "22.04.2019 tarihinde Çubuk ilçesinde Genel Başkan ve yanındakilere karşı gerçekleşen linç girişimi tek başına “kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması” koşulunun şüpheli eylemi yönünden var olduğunu ortaya koymaktadır." denildi. 

Kaynak: Gerçek Gündem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.