Genel Başkana saldırı: Arabasının camları yumruklandı

Genel Başkana saldırı: Arabasının camları yumruklandı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de katıldığı törenlerde, Çiğli Belediyesi CİBEL A.Ş çalışanları saldırıya uğradı.

Geçtiğimiz yıl 3 yıllık bir sözleşme imzalayan CİBEL işçileri maaşlarına bir kez daha zam istediklerini belirterek bugün önce Bayraklı’ya daha sonra da Karabağlar’a gelerek, slogan attı ve maaşlarına ek zam talep etti. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mert Özcan, Çiğli Belediyesi Başkan yardımcısı Deniz Çıtak, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Ednan Arslan ve Bedri Serter işçiler ile görüşerek, bunun yerinin burası olmadığını anlatsa da işçiler alandan gitmeyi ve slogan atmamayı kabul etmedi. Öte yandan vekillerin ‘sizi Genel Başkan ile görüştüreceğiz ancak burada acılı aileler var, bakın onlar da üzülüyor, lütfen slogan atmayın, size yardımcı olacağız’ söylemlerine rağmen konuşmalar esnasına slogan atmaya devam ettiler.

c7eb8886-3a2f-4481-97c4-e45dbb634a09.jpeg

ARABANIN CAMLARI YUMRUKLANDI

Bayraklı’da CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşması sonrasında temel atma töreninin gerçekleşeceği alana giren işçiler CHP Liderine küfür ederek üstüne yürüdü ve sorunları ile ilgilenmediğini iddia etti. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu aracına yöneldi ancak o esnada da işçiler aracın etrafını sararak camlara vurmaya başladı. Bu noktada da Kemal Kılıçdaroğlu’nun korumaları devreye girerek, işçileri aracın etrafından uzaklaştırmak isteseler de bu pek de mümkün olmadı, korumalara ve zabıta ekiplerine yumruk savuran işçiler ile korumalar arasında arbede yaşandı.

“İŞÇİLER ASGARİ ÜCRETİN ÜZERİNDE MAAŞ ALMAKTADIR”

Öte yandan CHP’li ve yetkili bir isim ise şu açıklamayı yaptı; “Cumhuriyet Halk Partisi ve Belediyeleri sosyal demokrattır, işçiyi ve emekçiyi ezdirmez, enflasyonun altında ezilmesine izin vermez. Bu enflasyonun sorumlusu AKP’dir ve AKP’yi protesto etmeyenlerin burada gelip, Genel Başkanın karşısında bu protestoyu gerçekleştirmeleri hoş değildir. Bunun yanında Belediye Başkanımız Utku Gümrükçü gerekli zammı da önermiştir, maaşlarda iyileştirme yapılacağını kaydetmiştir. Ayrıca işçilerin maaşları asgari ücretin altında kalmamakta aksine asgari ücretin üzerindedir. CİBEL işçileri ortalama 14.15 bin lira maaş almaktadır”

“TAVRIMIZ SERT OLACAK”

Bunun yanında bir başka CHP’ni yetkilinin ise “DİSK’e karşı tavrımız sert olacaktır, bu yapılan doğru değildir. DİSK ile görüşüp, bu konuyu konuşacağız” dediği aktarıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.