CHP Bayraklı'da seçim heyecanı!

CHP Bayraklı'da seçim heyecanı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı’nın Kınık’la start verdiği olağanüstü kongre süreci bugün Bayraklı İlçesi ile sona eriyor. 382 delegenin oy kullanacağı kongrede Didem Gültekin, Mehmet Yılmaz ve Samed Tekin’in yarışması bekleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)İzmir'de olağanüstü kongre sürecini Bayraklı İlçesi ile sonlandırıyor. 382 delegenin oy kullanacağı kongre için partililer Bayraklı Belediyesi’ne ait Havuz Düğün Salonunda toplanmaya başladı. Kongrenin divan başkanlığını CHP 23. Dönem Milletvekili Hakkı Süha Okay üstlenirken, kongre için 6 sandık kurulması öngörülüyor.

chp-bayraklida-kongre-heyecani-sandiklar-bugun-kuruluyor-442ff.jpg

3 ADAY YARIŞACAK

İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un, yöneticilerinin istifasıyla düşürülmesinin ardından İl Başkanlığınca ataması yapılan Necati Şahin, kongrede aday olmayacağını açıkladı. İlçe Başkanlığı için Didem Gültekin, Mehmet Yılmaz ve Samed Tekin’in yarışması bekleniyor.

SANDAL VE SUSMUŞ’TAN AÇIK DESTEK

Eski İlçe Başkanı Pınar Susmuş, Mehmet Yılmaz’a destek verirken, Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın ise Didem Gültekin’i destekliyor.

aa6d1d37-6e25-4e2f-9ea1-9eaaa79c7784.jpg

OKAY, “GÖNLÜMÜZDEKİ CUMHURBAŞKANI ADAYI KILIÇDAROLU’DUR”

Divan Başkanlığını CHP 23. Dönem Milletvekili Hakkı Süha Okay üstlendi. Kongrenin açılışını yapan Divan Başkanı Hakkı Süha Okay, iktidar mesajları vererek, “28 şubat tarihinde 6 siyasi parti lideri ortak mutabakat metni imzaladılar. CHP adına yapılan çalışmada Parti Meclisi üyesi olarak görev yaptım. Asıl olan Türkiye’ye demokrasi gelecek mi gelmeyecek mi, bizim mücadelemiz şu an demokrasi mücadelesi. Dostlarımızla birlikte Türkiye’ye yeniden demokrasiyi getireceğiz. Bu seçimler geçmişte yaşadığımız seçimlerden çok farklı, akaryakıt bugün 23 liranın üzerine çıkmışsa, dolar bugün 15 lira olmuşsa ekonomi, siyasi tercihleri çok etkileyecek. Bu etkileşim mutlaka sandığa yansıyacak. Türkiye’de de Adalet ve Kalkınma Partisi türünden partiler saman alevi gibi yükselip ortadan kayboldular. Anavatan, Doğruyol bunun tipik örnekleri. Ekonomi mutlaka iktidara bedel ödetir bu bedeli ödeyecek olan AKP’dir. Şimdi iktidar yürüyüşüne çıktık. Bu, 1 sene sonra da 2-3 ay sonra da olabilir, geçmişte seçimlerde 1 oy kullanılırdı, şimdi 2 oy kullanıyoruz. Biri Cumhurbaşkanlığı biri meclis için. Cumhurbaşkanlığı için kullandığımız oy yürütme, hükümet… Her şey o oyda ve meclis kendi içinden yürütmeyi çıkartmıyor, parlamento artık işlevsiz kaldı. Biz yıllardır iktidar iddiasında bulunuyoruz. O iktidar Cumhurbaşkanlığı, o seçimi almalıyız, Cumhurbaşkanlığını da, meclis çoğunluğunu da almalıyız. Türkiye’yi yeniden demokrasiyle buluşturmak için ciddi başarıya ihtiyaç var. İzmir’de siyaset Anadolu’ya göre çok daha kolay. Bu kez seçim çok farklı olacak. Biz CHP’liler için ,iktidar iddiasındaki parti için eğer dostlarımızın da kabulü olursa Cumhurbaşkanı adayı bir Cumhuriyet Halk Partili olacak. Biz CHP’lilerin gönlünde Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı adayı olması var. Umarız bu dileğimiz kabul görür. O zaman İzmir’in dağlarında çiçekler açıyor deriz, geliyor gelmekte olan deriz” açıklamasında bulundu.

BLOK LİSTE KARARI
Okay, kongrenin blok liste yapılması önerisinde bulundu. Delegeler tarafından öneri kabul edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.