CHP, ‘belge talep etme süreci’ başlatıyor

CHP, ‘belge talep etme süreci’ başlatıyor

Man belgelerinin ardından CHP, ‘belge talep etme süreci’ başlatacağını açıkladı. CHP’li Özgür Özel, “Hükümet, sorularımızdan kaçamayacak” dedi

CHP Meclis Grup Başkanvekili Özgür Özel, Man Adası belgeleri ardından hükümetten “belge talep etme” sürecini başlatacaklarını söyledi. Özel, “Ne sattınız, kaça sattınız, size kaç para geldi diye daha yüksek sesle soracağız” diye konuştu.

Deutsche Welle Türkçe’den Hilal Köylü’nün haberine göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan ve yakınlarının yurt dışına para transferinde bulunduklarına ilişkin açıklamasıyla hükümet ve CHP arasında başlayan ‘sahte belge polemiği’nde yeni sayfalar açılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Hükümet belgeleri ‘sahte’ olarak nitelese de belgeleri basınla paylayan CHP, bundan sonra izleyeceği stratejiyi de belirledi.

‘Sorularımızdan kaçamayacaklar’
CHP TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel, bu stratejiye ilişkin bilgi verirken, “Mecliste araştırma komisyonu kurulmasını önerdik, reddettiler. Biz de belgeleri basınla paylaştık. O belgelerin hepsinde Erdoğan’ın yakınlarının hesabına giren paralar açıkça görülüyor. Bundan sonrasında ikinci aşamaya geçiyoruz” diye konuştu. İkinci aşamada, hükümete “Ne satış yaptınız da hesabınıza milyon dolarlar girdi” tarzında ayrıntılı sorular sormayı planladıklarını anlatan Özel, “Dekontların bir ticari işlemin sonucu olacağını kendileri söylemişti. Biz de bu ticari işlemin ne olduğunu, Erdoğan’ın yakınlarının ne iş yaptığını öğrenmeye çalışıyoruz. Hükümet, sorularımızdan kaçamayacak. Yani hükümetten bir belge talep etme sürecini başlatacağız” dedi.

‘Para girişi de para çıkışı da var’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu da “Dekontların çoğunun para girişini gösterdiği” yönündeki değerlendirmelere açıklık getirdi. Erdoğdu, “Para girişi de var, çıkışı da var. Demek ki Bellway şirketi Erdoğan’ın yakınlarına ödeme yapmış. Peki, bir sterlin sermayeli naylon bir şirket nasıl oluyor da, 15 milyon dolara yakın bir para ödüyor. Ne iş karşılığında yapıyor bu ödemeyi” diye konuştu. İşte bu soruları tek tek gündeme getirmeye kararlı olduklarını ve bu soruları akıllarda tutmaya yönelik bir strateji geliştirdiklerini anlatan Erdoğdu, “Nasıl bir ticari işlem yürütüldü bunun açıklanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.