CHP Buca’da Hülya Altun, adaylığını açıkladı

CHP Buca’da Hülya Altun, adaylığını açıkladı

CHP Buca’da Hülya Altun, ilçe binasında yaptığı basın açıklamasıyla CHP Buca Kadın Kolları Başkanlığı’na aday olduğunu duyurdu.

Hülya Altun, 24 Aralık günü gerçekleştirecek CHP Buca Kadın Kolları Başkanlığı öncesi ilçe binasında yaptığı basın açıklamasıyla, CHP Buca Kadın Kolları Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Altun’un adaylık açıklamasına; CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, rakibi Hicran Ada ve CHP’li kadın üyeler katıldı.  Basın açıklamasından önce Altun, rakibi Ada ile verdiği birlik mesajı büyük alkış topladı.  İktidar olamamış ideolojinin artık muhalefetle yetinmeme kararlığıyla bir araya geldiklerini belirten Altun, “Partimizin kadın kolları olarak ilk hedefimiz ülkemiz coğrafyasında kız çocuğu olarak maalesef 1-0 yenilgiyle dünyaya gelmiş tüm kadınlarla ortak sorunlarımız üzerinden örgütlenmektir” şeklinde konuştu. 
20171215_150142.jpg

“KADINLARLA ORTAK SORUNLARIMIZ ÜZERİNDEN ÖRGÜTLENECEĞİZ”
 

Ülkenin içinde bulunduğu karanlık dönemde birlik ve dayanışma içinde olmaları gerektiğini söyleyen Altun, “Bugün bizi bir araya getiren şey AKP diktatörlüğüne karşı partimiz önderliğinde verilen mücadeleye ilçemizden de güç katma azmi ve isteğidir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu karanlık dönemde gün, birlik ve dayanışma içinde el ele, omuz omuza çoğalma, büyüme ve yarınımıza sahip çıkma günüdür. Gün,  genel başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun 432 km boyunca yaktığı ateşi harlama, tüm gücümüz ve enerjimizle AKP faşizmine karşı, genel başkanımıza omuz verme gücüne güç katma günüdür.

 

AKP’nin sağlıkta, eğitimde ve tüm sosyal alanlarda uyguladığı yozlaştırıcı, ayrıştırıcı politikalarına karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’sinin Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak da öncelikli görevimiz bu sorumluluğu tüm kadınlara kavratmaktır. Partimizin kadın kolları olarak ilk hedefimiz ülkemiz coğrafyasında kız çocuğu olarak maalesef 1-0 yenilgiyle dünyaya gelmiş tüm kadınlarla ortak sorunlarımız üzerinden örgütlenmektir. Biz kadınlar ülke ekonomisinin mutfağımıza düşürdüğü bombayla baş etmeye çalışmamız, davul zurnalı uğurladığımız evlatlarımızın canı birilerinin iki dudağı arasında oluşu, çocuklarımızın ellerinde diplomalarıyla yıllarca işsiz kalışı, ilkokullara kadar inmiş uyuşturucu tacirleri ve daha saymakla bitmez dertlerimiz yetmezmiş gibi bir de her türlü cinsiyetçi ayrımcılığa ve kimi zaman aşağılamalara muhatap kalıyoruz” ifadelerine yer verdi.
 

“SORUMLULUK BİLİNCİYLE ÇALIŞAN KADIN KOLU OLUŞTURACAĞIZ”
 

Her kadının kendi ailesinin kahramanı olduğu dile getiren Altun,  “Ortak aklın işe koşulduğu, ülke gündemini takip edilerek tartışıldığı projelerin üretildiği asil-yedek ayrımı yapmadan tüm yönetim kurulunun aynı sorumluluk bilinciyle çalıştığı bir kadın kolu ekibi oluşturmak çabasıyla yola çıktık. Kadınlarımızı sistemin yarattığı son sürüm gündüz kuşağı modelinden çıkarmak için şapkamız önümüzde,  projelerimiz cebimizde bu zor ve onurlu göreve talibiz” dedi. 
 

“KÖY-KENT- KADIN PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”
 

Başkan olması halinde yapacakları projelerden de bahseden Altun, şunları kaydetti: “47 mahallemizde kadın üyelerimizden mahalle komisyonları oluşturulması ve bu komisyonların ayda 2 kez yönetim kuruluna öneri ve çalışma raporu oluşturacağız.  Haftalık genişletilmiş kadın kolu toplantılarının mahallerde ve mümkün olduğunca açık alanlarda kitleselleşerek yapacağız. Sosyal ve siyasal çalışmalarının yürütülmesi için alt komisyonları kuracağız. Oluşturulacak alan çalışması ekiplerine iletişim ve beden dili eğitimi sağlayacağız. Adil olmayan eğitim sisteminde bir nebze adalet gönüllü öğretmenlerle ihtiyaçlı öğrencilere mahallelerinde ödev desteği sağlayacağız.  Ev ev gezerek, partimiz ve belediyemizin hizmetleri ile ilgili öneri ve memnuniyet anketi yapacağız. İlçemiz köylerindeki kadınlarla merkezdeki kadınları buluşturarak ‘Köy-Kent- Kadın’ projesini hayata geçireceğiz. Son olarak Buca’mızdan başlayarak İzmir ve diğer illere dalga dalga yayılarak ‘Siyaset ve Kadın Çalıştayı’ nı organize edeceğiz” 

Kaynak: Gerçek Haberci

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.