CHP, demiryolu taşımacılığına dikkat çekti

CHP, demiryolu taşımacılığına dikkat çekti

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma Bakanlığı'na, demiryolu yolcu taşımacılığını alternatif tren işletmelerine açma planının hangi aşamada olduğunu sordu. Bakan Karaismailoğlu, önergede yer alan soruların büyük kısmını yanıtsız bıraktı.

Demiryolu yolcu taşımacılığını alternatif tren işletmelerine açma planının hangi aşamada olduğunun açıklanmasını isteyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaioğlu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde şu soruları yöneltti:

“Bakanlığınız 2022 yılı performans programı (taslak) kitapçığında yer alan demiryolu yolcu taşımacılığında kamu hizmeti yükümlülüklerinin ihale yolu ile belirlenecek alternatif işletmelere açılması çalışmaları hangi aşamadadır?

Demiryolu yolcu taşımacılığında hizmetlerinin alternatif tren işletmelerine açılmasının serbest piyasa koşullarında hizmet kalitesi ve maliyetleri açısından olumlu ya da olumsuz yansımaları konusunda herhangi bir fizibilite çalışması yapılmış mıdır?

fotograf.jpg

Demiryolu yolcu taşımacılığında alternatif tren işletmelerinin hizmet verecek olması, yolcu ve demiryolu güvenliği acısından takibi ve kontrolü zorlaştıracak olup; can ve mal kayıplı kazaların artması olasılığı konusunda gerekli çalışmalar yapılmış mıdır?

Demiryolu yolcu taşımacılığının alternatif tren işletmelerine açılması için planlanan tarih ne zamandır?”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Bakan Adil Karaismailoğlu, önergede yer alan soruların büyük kısmını yanıtsız bıraktı.

Bakan Karaismailoğlu, “Demiryolu yük taşımacılığı payının arttırılmasına yönelik olarak planlanan projeler 11. Kalkınma Planı, Ulaştırma ve Haberleşme Şurası hedefleri ve Cumhurbaşkanlığı yıllık programlarında yer alan hedefler doğrultusunda programa alınarak yapımlarının gerçekleştirilmesi planlanmıştır” şeklinde açıklama yaparak, önergede yer alan soruları yanıtsız bıraktı .

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.