CHP Efes Selçuk'tan öğrenciler için beslenme çağrısı: Ücretsiz öğün acil ihtiyaçtır

CHP Efes Selçuk'tan öğrenciler için beslenme çağrısı: Ücretsiz öğün acil ihtiyaçtır

Cumhuriyet Halk partisi Efes Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu: Her fırsatta partimiz üzerinden kara propaganda yapanlar, Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin uygulamalarını örnek almalıdır.

CHP Efes Selçuk İlçe Örgütü eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte hem okullarda yaşanan sorunların üzerine gitmeye devam ediyor.

whatsapp-image-2023-09-22-at-18-01-27.jpeg

Sosyal medya hesapları üzerinden yazılı açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Efes Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, yaptığı açıklama şunları kaydetti; "Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyon öğrenci, 2023-2024 eğitim öğretim yılına başladı. Ancak bu yıl beslenme çantası dolmuyor. Yapılan hesaplamalara göre, bir beslenme çantasında bulunması gereken sadece bir adet meyve, basit bir sandviç ve sütün maliyeti haftalık 192.42 TL'ye, aylık ise 770 TL'ye ulaşıyor. Aileler, asgari ücretin üzerinde ekstra masraflarla karşı karşıya, çocuklarının sağlığı için fedakârlık yapıyorlar. Sağlıklı, besleyici gıdaya ulaşmak her çocuğun hakkı. Ancak AKP Hükümeti ekonomik krizin faturasını, seçim ekonomisini vergi ve harçlarla dar gelirli vatandaşın sırtına yükledi. Maalesef ki, krizin faturasını, ailelerle beraber çocuklarda ödemeye başladı. Dar gelirli ailelerin çocukları, sağlıklı ve besleyici gıdaya ulaşma noktasında zorlanmaktadırlar. Ülkemizi ekonomik krize sürükleyen, derin yoksulluğu yaygınlaştıran iktidar, sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmelidir. Her fırsatta partimiz üzerinden kara propaganda yapanlar, Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin uygulamalarını örnek almalıdır. Belediyelerimiz çocuklarımız için beslenme seferberliği başlattılar. Selçuk Belediyesi Sosyal Yardım Müdürlüğü olarak, okul öncesi ve İlköğretim öğrencilerine yönelik “beslenme çantası” projeleri kapsamında, her gün, yüzlerce öğrencimize gıda desteği veriyoruz. Ayrıca lise öğrencilerine sıcak çorba veriyoruz. Biz yerel yönetimlerimizin kısıtlı imkânlarıyla, sosyal belediyeciliğin sorumluluklarını yerine getirmeye çalışarak, öğrencilere destek vermek için çaba sarf ederken, iktidarın sadece okul öncesinde verdiği ücretsiz öğünü dahi kesmesi tam bir rezalettir. Çocukların açlığı üzerinden siyaset yapılmaz, yapılamaz. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyene, çocuklarımız okulda karnını doyurana dek verdiğimiz mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Geleceğimiz olan çocukların hayatının göz göre göre karartılmasına izin vermeyeceğiz. Bugün ülke genelinde tek ses olduk, iktidara sesleniyoruz: Ücretsiz öğün acil ihtiyaçtır ve bu konu derhal çözülmelidir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.