CHP Elma üreticilerinin sorunlarına dikkat çekti

CHP Elma üreticilerinin sorunlarına dikkat çekti

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, amaysa elma ağacı varlığı bakımından Türkiye’de ilk sırada yer alan Niğde’de, rekolte düşüklüğünün bu denli yüksek olmasının, amasya elmasına ulaşımında sıkıntıya yol açabileceğinin altını çizdi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, amaysa elma ağacı varlığı bakımından Türkiye’de ilk sırada yer alan Niğde’de, rekolte düşüklüğünün bu denli yüksek olmasının, amasya elmasına ulaşımında sıkıntıya yol açabileceğini de belirterek, “Elma üretimi yapılan çoğu bölge geçmişte getirisi düşük diye amasya elma ağaçları sökülerek, yerlerine, damlama sulama yöntemiyle elma üretimi yapılabilen bodur elmalar dikildi. Niğde’deki halen varlığını sürdüren amasya elma ağaçları, atadan, dededen kalan ağaçlardır. Büyük kentlerde çok talep olmasına rağmen ne yazık ki amasya elması bu yıl rekolte kaybına uğradı” diye konuştu.

fotograf-1.jpeg

ÜRETİCİ DESTEK BEKLİYOR

Elma üretiminde Türkiye üçüncüsü olan Niğde’de dolu ve don olayları nedeniyle yaşanacak rekolte kaybının hem üreticiyi büyük oranda mağdur etmesinin yanında, elmaya ulaşmakta zorluk yaşayacak tüketici için de sorun teşkil edeceğini anlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ Bakanlık, TARSİM’in yaptığı hasar tespiti oranında üreticilere bir an önce destek ödemesi yapılarak borçlarından kurtulmaları sağlanmalı ve özellikle icralık konumda olan çiftçilerin sıkıntılarının giderilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.