CHP, engellilerin sorunlarına dikkat çekti!

CHP, engellilerin sorunlarına dikkat çekti!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak kamuda en az 10 bin engelli istihdamının açılması gerektiğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda, engelli vatandaşların kamu kurumlarındaki istihdam taleplerini gündeme taşıdı.

7 MİLYON ENGELLİ İŞ İSTİYOR

Ülkemizde 7 milyonu aşkın engelli vatandaşın sadaka değil, çalışmak için iş istediğini belirten Gürer, engellilerin kamuda en az 10 bin kişilik bir istihdam yaratılarak atama yapılmasını beklediklerini vurguladı.

ENGELLİ ÖĞRETMENLERE POZİTİF AYIRIMCILIK YAPILMALI

Gürer, engellilerin Milli Eğitimde de öğretmen atamaları konusunda pozitif ayrımcılık desteklenmesinin şart olduğunu, iktidarın bu konulara duyarlı olması gerektiğini de belirtti.

fotograf.jpg

KANUN TEKLİFLERİ NEDEN GENEL KURUL7A GELMİYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada ayrıca halkın sorunlarına yönelik olarak muhalefet partilerince verilen kanun tekliflerinin Meclis’te komisyon ve Genel Kurul’a getirilmediğinden yakındı.

ENGELLİ İSTİHDAMI YÜZDE 6’YA ÇIKARILMALI

Gürer daha çok teknik içerikli ve sınırlı kesimi ilgilendiren düzenlemelerin yapıldığına işaret ederek. “Örneğin sorunlu kesimlerden engellilere için uygulanan kota oranının yüzde 3’ten yüzde 6’ya çıkarılması için verdiğimiz kanun teklifi bir türlü Meclis Genel Kurulu’na getirilmemektedir” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.