CHP Foça Adayı Fıçı'ya miting gibi karşılama

CHP Foça Adayı Fıçı'ya miting gibi karşılama

CHP Foça Belediye Başkan Adayı Saniye Bora Fıçı, miting gibi bir törenle karşılandı.

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin İzmir’in Foça İlçesi Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Saniye Bora Fıçı, ilçe merkezi ve parti binasında mitingi andıran bir törenle karşılandı.

Yüzlerce partili ile mevcut Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve diğer aday adaylarının da katıldığı coşkulu törende birlik beraberlik mesajları verildi.

fatih-gurbuz-1.jpg

CHP Foça Belediye Başkan Adayı Saniye Bora Fıçı, kendisine eşlik eden uzun bir araç konvoyu ile birlikte ilçenin kırsal mahallelerinin ardından, merkez otobüs terminali önüne geldi. Burada yüzlerce partili tarafından “İşte Örgüt İşte Başkan” sloganlarıyla karşılandı. Reha Midilli Sevgi Caddesi'ni esnaf ve diğer vatandaşların kutlamaları ve zaman zaman alkışlarıyla geçen CHP’liler Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı’na yürüdü. Bazı eski belediye başkanları, yeni dönem başkan ve meclis aday adayları, partinin eski ve mevcut yöneticileri ile partililer meydanda hazır bulundu.

2-2.jpg

DEĞİŞİM RÜZGARI İZMİR VE FOÇA'DA

Burada ilk konuşmayı yapan CHP Foça İlçe Başkanı Esen Çeşmeci, Ankara’da Genel Başkan seçimiyle başlayan değişim rüzgarının İzmir ve Foça’ya gelip dayandığını söyledi. Esen Çeşmeci; “Bugün güzel bir gün. Foça’da Cumhuriyetin yüzüncü yılında CHP’nin bir kadın adayının açıklandığının mutluluğunu yaşıyoruz. Hepimiz heyecanlıyız, coşkuluyuz. Ama sanıyorum en büyük heyecan adayımız Saniye Bora Fıçı’da var“ dedi.

HEVESLENENLER MEYDANDAN BAKMAYA DEVAM EDECEK

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ise konuşmasında, bunun bir bayrak yarışı olduğunu, CHP’nin kalesi olarak nitelediği Foça’da bayrağın hiç inmeyeceğini ve herkes için hayırlı olmasını diledi. Fatih Gürbüz; ”CHP’nin kalesi Foça’da bayrağı hiç inmeyecektir. Kendi aday olduğum dönemdeki gibi Saniye Başkan’la kapı kapı gezeceğim. Heveslenen yada umutlanan arkadaşlar, her zaman olduğu gibi Foça’da yüzde 75 - 80 oyla seçim kazanacağız. Meydandan baktığınız gibi bakmaya devam edeceksiniz. Bu meydan dolar taşar, CHP bayrağı bırakmaz, Foça kadın adayına sahip çıkar. Biz bize yapılan gibi değil, CHP adayının yanında duracağız. Foça Belediyesinde 150, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 160 Foçalı genç arkadaşım ekmeklerine ihanet etmez, sahip çıkarlar ve Saniye başkanın yanında olurlar. Beş yıl boyunca görev yaptık. Benden yana hakkım helal olsun. Sizler de hakkınızı helal edin” dedi.

"CUMHURİYETİN 100’ÜNCÜ FOÇA BELEDİYESİ'NİN 149’UNCU YILINDA İLK KADIN ADAYIM"

CHP Foça Belediye Başkan Adayı Saniye Bora Fıçı, ilk günden gördüğü manzaranın kendisi için çok gurur verici olduğunu söyledi. Saniye Bora Fıçı; “1967 yılında Gerenköy’de doğdum. Lise dönemi dahil orada yaşadım. Çok kısa bir süre İzmir’de engelli çocuklarla ilgili rehabilitasyon işi yaptım. Engelliler benim olmazsa olmaz ana konum. Halen Gerenköy’de yaşıyorum. Foçalıyım. 34 yıldır evliyim. İki erkek çocuk annesiyim. Bugün benim için çok özel bir gün. Bugün yaşadığım sevinç ve coşkuyla Foça’yı yöneteceğime emin olabilirsiniz. Cumhuriyetin yüzüncü, Foça Belediyesi'nin 149. yılında ilk kadın belediye başkanı olmanın onurunu yaşıyorum. Sizlerin desteğiyle hep birlikte bu şehri yöneteceğiz. Hayatım boyunca kimsenin ekmeğiyle oynamadım. Kadın ve anne hassasiyetiyle ve hep birlikte yöneteceğiz. Projelerimizi açıklamak için genel merkezin talimatını bekliyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum. Sağlıkla kalın“ dedi.

Meydandaki konuşmalar alkışlarla tamamlandıktan sonra Fıçı ve beraberindekiler önce belediyeyi sonra CHP Foça İlçe Binası'nda kendilerini bekleyen partilileri ziyaret ettiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.