CHP FOÇA KADIN KOLLARINDAN 2020 CİNSİYET EŞİTLİĞİ KARNESİ

CHP FOÇA KADIN KOLLARINDAN 2020 CİNSİYET EŞİTLİĞİ KARNESİ

Cumhuriyet Halk Partisi Foça Kadın Kolları düzenlediği basın açıklamasıyla 2020 yılını cinsiyet eşitliği, kadın ve çocuk hakları açısından değerlendirdi. 

CHP İlçe binası önündeki basın açıklamasına CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, Foça Kent Konseyi Başkanı Özlem Duvan Temizel ve partili kadınlar katıldı. CHP Foça İlçe Kadın Kolu Başkanı Suna Saraçoğlu’nun okuduğu bildiride 2020 yılı içinde cinsiyet eşitliği ve kadın haklarına saldırılar ve kadına şiddet konularında yaşanan örneklere yer verildi.  Saraçoğlu; bazı üniversite öğretim üyelerinin  deprem gerekçelerini çocuk yaştaklilerin evlendirilmelerinin engellenmesine bağladığını, bir erkeğin birden fazla kadınla evlenebileceği yönünde açıklamalar yapıldığını, bazı bilimsel projelerin sadece erkek öğrencilere yönelik hazırlandığını, Voleybol Milli takımı oyuncularının kendilerini teşhir ettiğinin iddia edildiğini, Diyanet İşleri Başkanlığının aile içi şiddet nedeniyle başvuran kadınlara  olayı örtmeye çalışın tavsiyesinde bulunduğunu , üniversite öğrencilerinin özel hayatları dolayısıyla hedef olarak gösterildiğini, kadınlarla erkeklerin birlikte dans etmemeleri, el ele halay çekmemeleri ve horona durmamalarının öğütlendiğini  söyledi.

KADINLARI İTAATE ZORLAYAN ZİHNİYET KATİLLER ÜRETTİ

Yıl içinde her ay öldürülen ve şiddete uğrayan kadınların sayısını da veren  Suna Saraçoğlu; “ Pandemiyle mücadele edilen 2020 yılı kadınlar için çok zor bir yıl oldu. En az 297 kadın katledildi. 161 kadın şüpheli şekilde öldü. Aldıkları göstermelik cezalarla adeta sırtları sıvazlanan katiller, can almaya devam etti. Kadınlar en çok ateşli silahlarla, evlerinde ve sokak ortasında öldürüldü. Ölüm hep kadınlara en yakınlarından geldi. Kadını her defasında eve hapseden, itaat etmeye zorlayan zihniyet, kattillerini de üretti.  Şiddet gören, yalnızlaştırılan kadın ve çocuklara Yaşam Destek Hattı’mızla ulaşıyoruz.  2021 yılında dipten gelen bir dalgayla kadınların ülkemizin kaderini değiştireceğine inanıyoruz. “dedi.

Basın açıklaması katılımcı kadınların alkışlı protestosuyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.