CHP Foça Teşkilatından “Cumhuriyet Gazetesi” Açıklaması

CHP Foça Teşkilatından “Cumhuriyet Gazetesi” Açıklaması

CHP Foça ilçe örgütü genel başkan yardımcısı Bülent Tezcan ‘a yapılan saldırıyı ve Cumhuriyet Gazetesinin bazı yönetici ve yazarlarının gözaltına alındığı soruşturmayı kınadı.

Foça demokrasi meydanında basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını İlçe başkanı Günal Biçer yaparken açıklamaya Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Gençlik kolları CHP’li Foça belediyesi meclis üyeleri , partililer , vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Biçer konuşmasında Genel başkan yardımcısı Bülent Tezcan’a yönelik saldırının yaraları kapanmadan Cumhuriyet gazetesine yönelik darbe dönemlerinde bile görülmemiş operasyonu kınadıklarını ,bu güne kadar saldırıya uğramış , öldürülmüş yazar ve CHP’li politikacılardan isim vererek bahsetti.

CHP Foça ilçe başkanı Günal Biçer  yaptığı açıklamada “ Değerli Foçalılar; Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan’a yönelik saldırının yarası kapanmadan Cumhuriyet Gazetesine yönelik darbe dönemlerinde bile görülmemiş operasyon başlatıldı.Tüm hukuksuz girişimleri ve saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Sayın Tezcan partimizin hukuk alanındaki görüş ve düşüncelerinin oluşmasına büyük kartkı sağlayan,Türkiye’nin daha iyi anayasaya sahip olması için iktidarla ve M.H.P İle diyologdahil her türlü çabayı,özveriyi,gösteren bir yol arkadaşımızdır.Ona yönelik saldırı sadece C.H.P’ye değil,Hukuk Devleti mücadelesinedir.Tüm Türkiye’yedir.

C.H.P.’nin vr C.H.P.’ ye gönül verenlerin bu saldırılardan korkacağını,pes edeceğini düşünenler yanıldıklarını bir kez daha göreceklerdir.

Mustafa Kemal Atatürk tarafından ismi konulan Cumhuriyet Gazetesi;o sıralarda Kurtuluş Savaşı’nı destekleyen ilk gazete olan YeniGün’ü yayımlamaya devam eden Yunus Nadi( Abalıoğlu),7 Mayıs 1924 tarihinde Cumhuriyet’i iki ortağı Nebizade Hamdi ve Zekeriya Sertel ile birlikte -günümüzde Pembe Konak adı ile anılan -eski ittihat ve terrakki fırkası genel merkez binasında kurdu.

Türkiye’nin tarihine tanıklık eden ve neredeyse Cumhuriyet ile yaşıt olan,Mustafa Kemal Atatürk’ün kuruluuşunu desteklediği ulusal mücadelle ve sonrası süreçte yazılı basın unsuru olan ve taşıdığı anlam ve misyon ile artık tarihsel kimliği bağlamındada sıradan bir gazete olmayan Cumhuriyet Gazetesi onlarca badire ve katliamla mücadele etti.

Gazete yayım hayatı ssüresince bir çok değerli yazar ,bilim insanı,aktivist ve yazarını kayıp etti.

İstanbul Üniversitesi Anayasa Kürsüsü Doçenti yazar Server Tanilli,7 Nisan 1978 günü evine giderken uğradığı silahlı saldırı sonucu felç  oldu.

İsatnbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyoloji enstitüsü başkanı ve yazar Prof.Cavit Orhan Tütengil,7 Aralık 1979 tarihinde Leventte bulunan bir İETT durağında,silahlı dört kişi tarafından öldürüldü.Tütengil’in cenazesinde çıkan olaylarda yaralanan TRT Yapımcısı ve yazar  Ümit Kaftancıoğlu,11 Nisan 1980 günü Mecidiyeköy’de iki k,işinin silahlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti.

Atatürkçü Düşünce Derneği başkanı ve yazar Muammer Aksoy,31 Ocak 1990 günü Ankara’daki evine giderken katledildi.

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski öğretim üyesi ve sosyal demeokrat halkçı parti,parti meclisi üyesi Bahriye Üçok 6 ekim 1990 Tarihinde evine gönderilen bir kargo paketinin patlamasıyla yaşamını bitirdi.

Araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu,24 Ocak 1993 tarihinde Ankara’daki evinin önüne park ettiği otomobiline binerken patlayan bomba sonucu katledildi.

Sinemacı ve yazar Onat Kutlar,30 Aralık 1994 The Marmara otelinin pastanesinde meydana gelen patlama sonucu ağır yaralandı ve olaydan 12 gün sonra yaşamını yitirdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı,eski kültür bakanı ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ahmet Taner Kışlalı,21 ekim 1999 günü Ankara’daki evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Demokrasi;Mustafa Kemal Devrimleri,Laiklik,Çağdaşlaşma ve Özgürlükler için;yayın hayatından vermediği ödünlerden ötürü yazarları katledilen,baskı ve işgenceye maruz kalan ve adeta bir kale gibi dimdik durmayı başaran Cumhuriyet Gazetesi bugün ,gerici,anti-laik,anti-demokrat,tarihte adeta faşizm dönemlerinde görülecek bir baskı ve dayatmayla karşı karşıya…Ancak 17-25 Aralık’ta,MİT tırları dosyasında ve elbette Cumhuriyet Değerlerinden vermediği ödünle hep bedel ödeyen Cumhuriyet şu anda;Laik Türkiye’ye ödedilmek istenen bedel gibi yok edilmek isteniyor.

Oysa Cumhuriyet için yazarları katledilirken bile ödün vermeyen,geri adım atmayan Cumhuriyet Gazetesi bugünde dimdik ayaykta ve biz Atatürk,’çü,demokrat,ilericileri desteğiyle bugünleride aşacak.

Cumhuriyet Susmaz…

Cumhuriyet Halk Partisi Pes Etmez….

İki gün önce coşkuyla 93.yaşını kutladığımız Cumhuriyeti kimse yıkamaz….

Bu Kararlığımızı bir kez daha haykırıyoruz….." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.